Otteluraportit

Neljä pistettä Jyväskylästä Joensuuhun
12.11.2018

Hurmos haki täydet kolme sarjapistettä Jyväskylästä tuloksella 0-3 (15-25, 10-25, 10-25). Ottelu oli Hurmoksen ja JyväsLentiksen toinen keskinäinen ottelu tällä kaudella. Reilun tunnin mittaisessa ottelussa ei paljon kotijoukkueelle annettu sanansijaa. Ottelua oli seuraamassa 95 henkilöä, mukaan lukien myöhemmin pelinsä samassa hallissa pelanneet Hurmoksen naisten joukkue.

Ensimmäisessä erässä päävalmentaja Aigars, marssitti kentälle melko tutun kuusikon: passariksi Karjalainen, hakkuriksi Louhela, yleispelaajiksi Tarkiainen ja Sprayberry sekä keskitorjujiksi Musoni ja Suomalainen. Ottelu alkoi heti vierasjoukkueen komennossa. Käytännössä kaikki pelin osa-alueet toimivat hyvin.

Huomionarvoista erässä oli kapteenin, Karjalaisen, monipuolinen passipeli, josta hyökkääjät onnistuivat päättämään palloja tehokkaasti. Normaalista poiketen Hurmos kirjautti kuitenkin normaalia enemmän verkkovirheitä. Erä kaikesta huolimatta helpohkosti Hurmokselle 15-25.

Toiseen erään Aigars teki pelaavaan kuusikkoon muutoksia: jatkettiin muuten samalla kuusikolla kuin ensimmäinen erä, mutta Sillanpää tuli Sprayberryn paikalle ja Härkönen Suomalaisen paikalle. Myös toista erää Hurmos hallitsi koko ajan vahvalla torjunta- ja hyökkäyspelillä. Aigarsin erätauolla sanelemat sanat olivat selkeästi iskostuneet pelaajien päähän, sillä verkkovirheitä ei toisessa erässä käytännössä tullut ollenkaan.

Huomionarvoista toisessa erässä oli Hurmoksen huikea torjunta-puolustuspelaaminen, minkä seurauksena syöttöputket venyivät pitkiksi. Vaikka JyväsLentis paransi omaa syöttöpeliään ja sai Hurmoksen vastaanoton välillä vaikeuksiin, ei se näkynyt tulostaululla. Erä Hurmokselle 10-25.

Kolmannessa erässä myös Räsänen päästettiin näyttämään taitonsa, kun hyvän ottelun pelannut Tarkiainen teki tilaa nuorelle outokumpulaislähtöiselle yleispelaajalle. Hurmoksen pelaaminen kolmannessa erässä oli rennon letkeää.

Kolmannessa erässä Hurmoksen vahva syöttöpeli näkyikin selkeästi ja Jyväslentiksellä oli suuri vaikeuksia vastaanotossa. Erä Hurmokselle 10-25 ja näin ollen koko peli 0-3.

Hurmoksen parhaana palkittiin ansaitusti kovia lyöntejä esittänyt hakkuri Ville Louhela. Kotijoukkueen parhaana palkittiin niin ikään hyvin pelannut Vili Tinakari.

Naiset kotimatkalle 3-2 tappiolla

Jyväskylässä pelattiin tasaväkinen taistelu sarjapisteistä. Pelin olisi voinut voittaa kumpikin joukkue, mutta Jyle oli viidennen erän loppuhetkillä kovempi ja näin ansaitusti otti voiton. Ottelun tulos 3-2 (17-25, 25-22, 25-20, 16-25, 16-14).

Ensimmäinen erä lähti käyntiin tasaisesti tilanteeseen 9-8 asti, jolloin syöttöruutuun asteli meiltä Hanna Härkänen. Hannan leijasyötöt painuivat vastustajan kenttään ja tilanne kääntyi meille 9-12. Sen jälkeen erä mentiin loppuun asti meidän pienessä johdossa. Jyle hyökkäsi ensimmäisessä erässä todella tehokkaasti keskeltä Kaisa Nymanin kautta.

Toinen erä alkoi meidän 4-8 johdossa kunnes vastaavasti Jyle sai pitkän syöttöputken. Tiina Pöytäniemi takoi syöttöruudusta tilanteeksi 13-8. Pitkän syöttöputken siivittämänä Jyle vei toisesta erästä voiton.

Pitkän erätauon jälkeen kolmannessa ja neljännessä erässä kummankin joukkueen puolustus nousi pykälän verran kovemmaksi. Pitkiä palloralleja nähtiin molemmissa erissä.

Kolmannessa erässä edettiin tasaisesti tilanteeseen 16-16 asti, kunnes jyle oli Hurmosta kovempi erän ratkasuhetkillä. Neljännessä erässä Hurmoksen asenne ja halu voittaa oli kohdallaan. Erä selkeästi meille 16-25.

Viidennen erän alkuun Hurmos sai mehevän startin, kun tilanne olikin jo yllättäen 0-4 meille. Jyle tuli rinnalle hyvillä hyökkäys suorituksillaan ja peli olikin yhtäkkiä 5-6. Livescoresta katsottaessa seuraavat kolme pistettä menivät Hurmokselle vastustajan virheiden saattelemana. Peli tässä tilanteessa 5-9 Hurmokselle.

Seuraavat kolme pistettä vastustajalle Hurmoksen omien virheiden saattelemana ja peli 9-9. Viimeiset pallot olivat tiukkaa taistelemista, kunnes Jyle karkasi jo ottelupalloon tilanteessa 14-12. Nämä Hurmos selvitti Nean hienolla ykköspaikan peipillä sekä Hanna Keskisen upealla lyönnillä aivan etukulmaan. Peli tasan 14-14. Hurmokselta kaksi omaa virhettä ja peli vastustajalle 16-14.

Hyvin taisteltiin, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Peli ansaitusti vastustajalle, joka oli viidennen erän ratkaisuhetkillä meitä kovempi. Pelistä löytyi häviöstä huolimatta paljon hyvää.

Uusien tyttöjen kanssa pelaaminen parantuu peli peliltä, vaihtopelaajat tulivat todella hyvin sisään pelin keskellä, torjunta-puolustus pelaaminen toimii sekä ennen kaikkea fiilis koko joukkueen kesken oli mieletöntä. Myös keneltäkään ei varmaan jäänyt huomaamatta #yksihurmos meininkiä, kun miehet kannustivat naisia niin kovaa, että huhujen mukaan katsomossa oli herännyt ihmetystä tästä.

Uusi viikko, tuplaviikonloppu ja uusi mahdollisuus. Tämä viikko reenataan kovaa ja korkealta, jotta viikonloppuna ollaan taas valmiita taistelemaan arvokkaista sarjapisteistä.

Lauantaina 17.11 klo 13.00 naisten peli Puijoa vastaan ja sunnuntaina 18.11 klo 13.00 Puma Volleyta vastaan. Miehet jatkavat supersunnuntaita klo 17.00, kun Aitolahden Riento saapuu Urheilutalolle. 

#yksihurmos

facebook

instagram