Otteluraportit

9 pistettä Hurmokselle
20.11.2018

Aitolahden Riento saapui sunnuntai-illan kohtaamiseen tappio niskassa suoraan Maaningalta (tai jostain sieltä suunnalta). Ennen ottelua kunnioitettiin 100-vuotiasta Latviaa kuunnellen kansallishymni seisten. Silventoinen oli ottanut tämän juhlallisuuden huomioon laittamalla shortsit väärin päin jalkaan, hyvä Teemu.

1. Erä
Avaus: Karjalainen, Louhela, Suomalainen, Musoni, Räsänen, Sprayberry ja eri väriseen paitaan pyörimään Silventoinen

Hurmos tuli otteluun hyvin valmistautuneena, aivan uudella taktiikalla. Tästä esimerkkinä ensimmäinen pallo, jossa Young Mikko puolustaa suoraan ensimmäisellä kosketuksella pisteen. Aitolahden pojat taisivat yllättyä joensuulaisten taktiikasta ja erä tulikin helposti kotiin 25-11.

Hurmoksen syöttö- ja jatkopallopeli olivat vierasta paremmalla tasolla, mikä johti helppoon erävoittoon. Ainoat nostot erästä ovat Louhelan torjunnan yli (!!) lyömä jatkopallo leijana puolustuksen kautta takaseinään sekä Louhelan maailman heikoin takametrihyökkäys. Jälkimmäisestä allekirjoittanut olisi mielummin antanut pisteen Aitolahdelle kuin kotijoukkueelle, vaikka pallo jäikin kenttään.

2. Erä

Hurmos jatkaa samalla kokoonpanolla sekä pelillisillä otteilla toiseen erään. Alkuun vahvaa sideout-peliä ja omaa syöttöpeliä. Yleispelaajat Hot Dog ja Mikko R. vaihtuvat elävään pieksämäkeläiseen lentopallo legendaan Ville-Petteriin sekä kesäisiä tanssilavoja hallitsevaan Jari Sillanpäähän, myös Petteri Härkönen pääsee tositoimiin Fredin tilalle.

Marko Räsänen kerkeään juuri toteamaan, kuhan kukaan ei vaan loukkaantuisi tässä ottelussa. Puun koputus taisi tulla hieman myöhässä, sillä tilanteessa 17-7 Karjalainen loukkaantuu. Urheiluruutupätkää hakenut Tume koetti klassista yhden käden torjuntaa. Ikävä kyllä pallo tuli suoraan passarivirtuoosia silmään. Verta vuotavana sekä ilman näköä Karjalainen joutuu jättämään kentän. Toivottavasti selvitään säikähdyksellä pelottavan näköisestä tilanteesta!

Silventoinen haki jo innoissaan mustan pelipaidan pukukopista passaridebyytti silmissä kiiltäen. Pettymys oli suuri, kun verkkotuomari selittää lentopallon sääntöjä, eikä libero ilmeisesti saa vaihtaa pelipaikkaa kesken peliä.

Mikko R. Karjalaisen tilalle, Louhela ottaa passarin roolin. Joku voisi odottaa yksinkertaista peliä Villeltä uudessa roolissa, mutta ensimmäinen passi keskelle ja pateri ruutuun saa Urheilutalonkin juhlimaan. Erä uudenlaisista rooleista huolimatta 25 - 9 Hurmokselle.

3. Erä

Fred takaisin keskelle, Ville passariksi, Mikko R. hakkuriksi ja Harri-Haukka sekä Vilu yleispelaajiksi.

Aivan uudella kokoonpanolla kohti uutta erää. Ikävä kyllä erän alkuun nähtiin taas loukkaantuminen, kun vastustajan yleispelaaja pyöräyttää nilkkansa.

Aitolahti oli tehnyt tarkkaa scouttaamista pitkällä erätauolla huomaten, että noin 90% Louhelan passeista lähtee eteenpäin. Torjuntataktiikassa tämä näkyi niin, että Mikko R. pääsi kertaalleen lyömään tyhjältä verkolta kakkospaikalla. Lyöntihän jäi peliin ja kolme epävirallista lammasta Mikolle. Kolmas erä oli tasaista vääntöä, 25-18 lopputulos ja koko ottelu 3-0.

Ottelu ei noussut klassikoiden joukkoon, mutta Hurmos osoitti, että vaikeuksista huolimatta joukkue osaa suhtautua hyvin muuttuviin tilanteisiin. Tästä hyvällä pöhinällä kohti ensi sunnuntain Isku-ottelua, joka toimii loistavana kenraaliharjoituksena 28.11. pelattavaan Suomen Cupin otteluun Tiikereitä vastaan.

Karjalaiselle sekä vastustajan yleispelaajalle pikaiset paranemiset!

Hurmoksen naisilla 6 pisteen viikonloppu!

Lauantain huikea 3-0 voitto Puijo Wolleysta oli iloittu, ja keskittyminen siirrettiin sunnuntain peliin, kun vastaan asettui sarjataulukossa Hurmoksen alapuolella oleva PuMa Helsingistä.

Hurmoskoutsi Mr. Huoponen teki aloituskuusikkoon hieman muutoksia lauantaihin verrattuna, ja sai näin jakaa viikonlopun peliaikaa useammalla hurmoksettarelle! Aloitukseen pääsivät Jenna, Ella, Aliisa, Hanna H, Hanna K, Nea sekä Milja.

Alun haparoinnin jälkeen Hurmoksen naiset saivat hommasta kiinni, ja taistelivat voittoon tasaisessa erässä. Vastustajan muutamat virheet erän lopussa, sekä omat hyvät suoritukset toivat erävoiton kotiin pistein 25-22.

Toiseen erään lähdettiin samalla kuusikolla kuin ensimmäiseen. Myös toinen erä alkoi kankeasti, ja PuMa oli jo 6-1 johdossa, kunnes hurmoksen tytöt petrasivat suorituksiaan Hanna Keskisen johdolla. Hanna paukutti toiseen erään kunnioitettavat 10 pistettä. Toisen erän loppu oli myös jännittävä, mutta Joensuun tyttöset onnistuivat kampeamaan itsensä toiseen erävoittoon luvuin 25-23.

Kolmanteen erään tehtiin hieman muutoksia kuusikkoon, kun Kalajoen Jatta vaihdettiin kentälle hakkuriksi Hanna Keskisen tilalle. Kolmannen erän alku vaikutti lupaavalta hurmoksen kannalta, mutta PuMa paransi peliään ja vei erän 22-25.

PuMan parhaimmistoon kuuluvat pelaajat Vilhelmiina Prihti (19) sekä Mira Järveläinen (14) paukuttivat palloa tyylikkäästi kenttään ja johtivat vieraat ensimmäiseen erävoittoon.

Neljännen erän alku oli vieraiden juhlaa! Tilanne oli jo 7-1, mutta Hurmoksen aikalisän jälkeen tilanne saatiin haltuun, ja ero kapeni vain muutamaan pisteeseen. Tilanteessa 16-16 hurmos vaihtoi isompaa vaihdetta silmään, ja äkkiä tilanne olikin 23-17. Näytti siltä että peli alkaa olla ohitse, mutta vastustaja ei vielä luovuttanut.

Syöttöruutuun asteli PuMan Jatta Saarinen, jonka syöttövuoron jälkeen tilanne olikin yhtäkkiä 23-24 vieraille. Kotijoukkue kasasi kuitenkin vielä itsensä, ja hoiti erän itselleen numeroin 27-25, ja näin ollen koko ottelun 3-1.

Ottelusta parhaana palkittiin ansaitusti Nea Hämäläinen (17), joka tappoi palloja äkäisesti, sekä sai myös taisteluhaavoja yrittäessään pelastaa pallon mainostaulujen takaa!

Kuusi pistettä viikonlopusta oli Hurmokselle erittäin tärkeä, kun kauden ensimmäisistä peleistä ei pisteitä herunut. Tällä hetkellä naisten 1-sarjassa tilanne on todella tasaisen kutkuttava, kun yhdeksän joukkuetta kolmestatoista ovat lähestulkoon samoissa pisteissä.

Ensi viikonloppuna Hurmoksen naisten viettävät vapaata viikonloppua, ja valmistautuvat kohtaamaan 2.12 Kouvolan Lentopalloilijat vierasottelussa, joka pelataan myös Joensuun 170-vuotisjuhlapelipaidoissa. Seuraava naisten kotiottelu pelataan urheilutalolla lauantaina 8.12, kun vastaan asettuu sarjakärki LP Viesti Akatemia.

#yksihurmos

facebook

instagram