Otteluraportit

Hurrikaani vahvempi kotihallissaan 3-0
17.1.2019

Kauan odotettu Suomen Cup -välierä alkoi kutkuttavissa tunnelmissa, kun Karelian Hurmos matkusti Hurrikaanin vieraaksi Loimaalle. Bussin kyytiin lähtivät pelaajien ja valmennuksen lisäksi myös joukko faneja. Matkan varrella oli Jyväskylässä pieni liikuntatuokio ja Patalahden Teboililla lounas.

Otteluun lähdettiin seuraavilla kuusikoilla. Hurmos: Karjalainen, Sprayberry, Musoni, Louhela, Räsänen, Suomalainen ja libero Silventoinen.
Hurrikaani: West, Rumpunen, Oivanen, Ropponen, Toiviainen, Porkka ja libero Mäntylä. 

Ensimmäisen erän alussa vastustaja pääsi heti niskan päälle ja Hurmos ei saanut omaa konetta käyntiin. Aigars yritti heti alusta herätellä joukkuettaan latvialaisilla kikoillaan ja otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 2-0.

Oma sideout-pelaaminen ei toiminut ja vastustaja sai jujuilla hajotettua puolustusta Matti Oivasen johdolla. Tarkiainen tuli erässä Sprayberryn tilalle ja nosti mallikkaasti vastustajan syötön läpi ottelun. Erä vastustajalle 25-19. 

Toinen erä alkoi ensimmäisen erän toisinnolla. Hurrikaani otti hieman johtoa ja Hurmos kiri. Tilanteessa 10-8 Porkan syöttövuorolla kotijoukkue laittoi vitosvaihteen päälle ja siirtyi 13-8 johtoon. Sitä eroa Hurmos ei saanut kirittyä. Hurmoksen omien virheiden saattelemana Hurrikaani marssi erävoittoon 25-18.

Ykkössarjalaiselle poikkeuksellisen pitkän erätauon (18 min) jälkeen Hurmoksen bussijalat oli vihdoin karisteltu. Kolmannen erän alku muistutti silti samaa kaavaa kuin edelliset. Hurrikaani teki eroa vierasjoukkueeseen, mutta Hurmos alkoi saada juonesta kiinni ja pelissä pilkahteli tyypillistä Hurmosta.

Pienen takaa-ajon päätteeksi käytiin jopa 14-15 johdossa. Hurrikaani liigakokemuksellaan oli kolmannen erän lopussa kovempi. Kolmas erä kotijoukkueelle 25-21, joten Hurmoksen Suomen Cup-taival päättyi kolmanteen liigajoukkueeseen tuloksella 3-0. 

Tilastojen valossa ottelu oli tasaisen oloinen, mutta suurin ero oli sideout- ja puolustuspelaamisessa. Ottelun parhaina palkittiin Hurmokselta ennakkoluulottomasti pelannut Mikko Räsänen ja Hurrikaanilta monipuolinen pelintekijä Matthew West.

Fanijoukko jakaa leijonat ja lampaan. 

3 leijonaa, Ville-Erik Tarkiainen: Alkuvuoden selkävamma on muisto vain. Ennakkoluuloton astuminen kentälle vaihdosta. Timanttinen vastaanotto. Täytti paikkansa kentällä.
2 leijonaa, Mikko Suomalainen: Myös tämän selkävamma on taputeltu. Suomalainen viihtyi eniten syöttöruudussa ja aiheutti harmaita hiuksia vastustajalle.
1 leijona, Mikko Räsänen: Nuori pelaaja käytti näytönpaikkansa hyvin. Syöttöpommituksen kohde ja torjui vastustajan yksinään pari kertaa.

Bonusleijona, fanijoukko: Mukaan lähteneet fanit ja rumpuryhmä osoittivat hienoa omistautumista tukemalla vierasjoukkuetta läpi ottelun. 

Ainoa lammas tältä päivältä on Suomen Cup -taipaleen päättyminen. Kaksi liigajoukkuetta laitettiin aikaisemmin nurin kotisalissa. Se itsessään on loistava saavutus meille!

Tilastoja: 

Vastaanotto: Hurmos 42 % ja Hurrikaani 54%.
Hyökkäys: Hurmos 41% ja Hurrikaani 52%. Torjunnat: Hurmos 7 ja Hurrikaani 9.
Ässät: Hurmos 2 ja Hurrikaani 5. 

#yksihurmos

facebook

instagram