Otteluraportit

Sunnuntailta tappio ja voitto
20.1.2019

Kauan odotettu toinen paikalliskamppailu pelattiin sunnuntaipäivänä Urheilutalolla Jujun emännöimänä. Alla loistava voitto lauantaipelistä Raisiosta 3-0 ja hyvä fiilis otettu mukaan voitosta sekä Rosson ruoista sunnuntain koitokseen. Paikalliskamppailun tapaan peli pitkän kaavan mukaan ja voittajaksi selviytyi Juju 3-2 (25-17, 25-27, 25-16, 14-25, 15-12).

Otteluun lähdettiin kuusikolla Jalonen, Hytönen, Härkänen, Keskinen, Hämäläinen, Kastarinen ja Sieviläinen. Ensimmäinen erään ei löytynyt täysin omaa tekemistä. Hapuilevilla suorituksilla annettiin vastustajalle siimaa. Eilisen voiton hieno työskentely jokaisella osa-alueella oli pienoisesti kadoksissa. Tilanteessa 14-14 oltiin vielä tasoissa, mutta Juju teki loppuun tarvittavat pisteet ja vei erän 25-17. 

Kalajoki tuli ensimmäisessä erässä Keskisen tilalle ja jatkoi toiseen erään. Tilanteessa 5-5 meillä väärä syöttäjä ja sähköisen pöytäkirjan myötä saatiin otteluun astetta pidempi tauko. Koko erä oli rinnakkain menemistä ja lopussa oltiin piirun verran vahvempia 25-27.

Erätauon jälkeen hieman pakkaa sekoitettiin ja oma peli ei ollut uomissaan. Vastustaja takoi pisteitä meidän torjunnan ja puolustuksen kautta. Keskipelaaminen puuttui ja ei vaan saatu hommaa rullaamaan. Erä ja piste vastustajalle 25-16.

Neljänteen erään kentälle taas pieniä muutoksia ja kovalla asenteella. Selkeän vastaanottopelaamisen, vahvan hyökkäyksen ja Emilian loistavien puolustuksien myötä johdettiin erää alusta asti. Keskihyökkääjät olivat totutun vahvoja satasissa sekä torjunnoissa. Jos näin pelaisi koko ajan, pelit olisivat helppoja. Voitto neljännestä erästä 14-25 ja luvassa viiden erän trilleri. 

Legendaariseen paikallisderbyn viides erä ja se voittaa, kuka tekee vähemmän virheitä. Hyvällä meiningillä heti alkuun ja tilanne meille 2-5. Parilla omalla virheellä vastustaja mukaan tasoihin. Tilanne 12-12 ja siitä ei enää saatu pisteitä vaan viimeinen erä kotijoukkueelle 15-12. 

Ottelun parhaina palkittiin meiltä päivän parhaat tuuletukset esittänyt Anniina Kastarinen 21 pisteellään ja kotijoukkueelta 28 pistettä takonut Sini Kesänen

Positiivista oli ottelussa, että alun epävarmuuden jälkeen saatiin peli rullaamaan. Vastaanotto parani selkeästi ja hyökkäyspelaaminen parani. Emilian takakentän johtaminen ja puolustukset, etenkin vastustajan hakkurista, olivat mahtavia.

Unohtaa ei voi hyvää keskipelaamista Härkäsen ja Kastarisen johdolla. Sataset sekä paterit hyvistä paikoista saivat yleisön hurraamaan tavallista kovemmin. Oman tasaisuuden ja oikean toimivan kuusikon löytäminen ovat vielä avainasemassa kevään peleissä.  

Länsirannikon vierailijat miesten kiusana

Urheilutalon sunnuntaipäivän toisessa kohtaamisessa miehien vastustajaksi saapui TUTO Volley. Peli päättyi miesten voittoon suhteellisen selkein lukemin 162 katsojan edessä 3-1 (25-15, 25-22, 18-25, 25-13).

Päävalmentaja Birzulis marssitti kentälle normaalin kuusikon: Karjalainen, Sprayberry, Musoni, Louhela, Räsänen, Suomalainen ja liberona Silvennoinen. Erän tähtenä toimi Musoni, kaappitorjuntoja sekä hyökkäyksiä. Vierasjoukkue ei päässyt alkuun kotijoukkueen lentoon. Miehet puolustivat palloja hyvin ylös ja tappoivat hyvällä teholla. Ensimmäinen erä varttiin ohi 25-15. 

Toiseen erään alkoi TUTO päästä lentopallon ja Hurmoksen juoneen kiinni. Karjalainen käytti hyökkääjiä laajalla rintamalla ja yleisökään ei jäänyt kylmäksi pitkillä palloralleilla. Tilanteessa 22-22 oltiin vielä tasoissa. Vastustajan virheen ja Louhelan sekä Räsäsen pisteiden myötä pitkälle erätauolle lukemissa 25-22.

Homma näytti olevan selkeä, kun miehet takoivat kolmanteen erään aikamoisen 9-2 alun. Päävalmentaja antoi peliaikaa kahden voitetun erän jälkeen Savonlinnan pojalle Petteri Härköselle ja napautti heti tililleen pari pistettä. Sillanpää tuli Sprayberryn tilalle. Helppojen virheiden myötä vastustaja mukaan peliin ja he ottivat ilon irti tilaisuudesta. Tarkiainen myös Räsäsen tontille ja rauhoitti vastaanottoa. Erä kuitenkin vastustajalle liian helposti 18-25. 

Normaaliin järjestykseen neljänteen erään ja miehet päättivät, että viidettä erää ei pelata naisten tapaan. Armotonta tykitystä heti alkuun ja Musonikin päätti puolustaa pari kertaa näyttävästi samaan palloon, joka päättyi vielä Hurmoksen pisteeseen. Louhela oli mies paikallaan ja hyökkäsi kyseiseen erään 7 pistettä ja koko otteluun 23 pistettä. Viimeinen erä kotiin 25-13.

Jokainen mies oli tänään peli päällä ja ottelussa nähtiin erittäin hyviä palloralleja. Palloja puolustettiin peliin aivan maan rajasta ja pelihuumori näytti olevan kohdillaan. 

Otteluisäntä Kuntoutuskoti Päivännousu palkitsi joukkueiden parhaina Jeff Sprayberryn (12 pistettä) ja vastustajalta takakentällä esimerkkiä näyttänyt kokenut libero Henri Rajala.

Ensi sunnuntaina 27.1 matkataan Savonmaalle, kun naiset kohtaavat Puijo Wolleyn ja miehet Maaningan Mahdin. Odotettavissa erittäin tasaista ja kiihkeää vääntöä. Seuraavat kotiottelut pelataan lauantaina 2.2 klo 17 naiset vs Isku. Sunnuntaina 3.2 klo 17 miehet vs Kuortane, johon pääsee S-etukortilla kaksi yhden hinnalla!

 

#yksihurmos

facebook

instagram