Otteluraportit

Miehillä pitkä iltapuhde Kuortaneen kanssa
4.2.2019

Kuortaneen Valmennuskeskuksen pojat saapuivat Joensuuhun Kiuruveden kautta, jossa he kävivät Maaningan Mahdilta ottamassa kolme pistettä. Hurmoksen miehet olivat puolestaan levänneet viikon verran omasta Mahti-voitostaan ja voittivat ottelun lopulta pitkän kaavan mukaan 3-2 (25-20, 20-25, 25-14, 18-25, 15-11). Otteluun saapui paikan päälle sama määrä kuin lauantain naisten viisieräisessä pelissä Iskua vastaan, 162 katsojaa. 

Birzulis marssitti avauskuusikkoon tavallista poikkeavan kentällisen: Karjalainen, Tarkiainen, Härkönen, Louhela, Räsänen, Suomalainen ja Silventoinen takakentän piruna. Tarkiainen hoiti erän alussa syöttöviivan takaa hommia sen verran hyvin, että miehet saivat hienoisen johdon, mikä riitti lopulta erävoittoon. Molemmin puolin esiintyi paljon virheitä ja erä Hurmokselle 25-20.

Toiseen erään uutta pökköä pesään, mutta Kuortaneen pojat saivat flowta päälle. Pallot torjuntaan ja hyökkäykset leveäksi eivät liiemmin kartuttaneet omia pisteitä. Kuortane johti jopa 12-17 ja Aigars pyysi väen aikalisälle. Siitä pieni hurmos päälle, tilanne 16-17. Loppuun ei saatu itse tehtyä yhtään pistettä ja toinen erä vastustajalle 20-25.

Pitkän erätauon jälkeen kentälle asteli ryhdistäytynyt Hurmos. Heti kun vastaanotto toimii hyvin, oma peli rullaa myös. Tilanteessa 7-5 saatiin myös torikokousta aikaan tuomaritornin luona, kun vastustajalla tapahtui hieman erikoinen passikosketus. Lopulta käytösvaroitus kotijoukkueelle. Louhelan ja Musonin pitivät joukkuetta hienosti pystyssä ja marssittivat joukkueen selkeään erävoittoon. 

Puolin ja toisin edettiin neljättä erää tasaisesti ilman suurempia pistekauloja. Karjalainen passasi tasaisesti hyökkääjille, jotka tekivät pisteitä. Vastustaja sai jopa 12 pistettä omilla virheillämme. Erän lopussa Sillanpää tuli Räsäsen tilalle ja Sprayberry Tarkiaisen paikalle kääntämään kurssia. Nuoret valmennuskeskuksen pojat veivät ottelun viidenteen erään vieden erän 18-25.

Viides erä ja tärkeä piste jaossa runkosarjan voittoa hamutessa. Miehet eivät ole aikaisemmin tällä kaudella hävinneet viiden erän pelejä. Nyt erän alussa puolestaan vastustaja lahjoitti virheillä meille pisteitä. Tasoissa oltiin vielä 6-6, kunnes Karjalaisen ja Louhelan parilla pisteellä johdettiin peliä 13-9. Kuortane teki loppuun tuplavaihdon, joka ei kuitenkaan auttanut ja Räsänen sai kunnian hyökätä viimeisen pallon kenttään. 

Ottelu ei noussut älyttömän kovatasoiseksi. Ajoittain oli turhautumistakin ilmassa, kun vastaanotto ei toiminut ja omat hyökkäykset eivät pysyneet ruudussa sekä pallo pomppi vastustajalle puolustustilanteiden myötä. Rutiininomaisesti kuitenkin kaksi pistettä saatiin hoidettua. Ottelun parhaina palkittiin yleispelaajat - kotijoukkueelta Ville-Erik Tarkiainen ja vierailta Eemi Pöllänen. 

Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 10.2 naiset vs KoLe-57, johon pääsee S-etukortilla kaksi yhden hinnalla. Miehet matkaavat tulevana lauantaina Kyyjärvelle ja sunnuntaina Tampereelle Aitolahden Riennon vieraaksi.

Runkosarja alkaa olemaan loppusuoralla, kun naisilla jäljellä enää neljä ja miehillä viisi ottelua, joiden jälkeen alkaa playoff-pelit. Naiset kamppailevat vielä erittäin tärkeistä pisteistä ja kaikkia tarvitaan katsomossa!

#yksihurmos

facebook

instagram