Otteluraportit

Mahtava kotivoitto 3-2 Kiskosta
17.3.2019

Urheilutalon lauantai-illassa pelattiin lentopalloa koko rahan edestä ja 161 katsojaa pääsivät lopuksi fiilistelemään Hurmoksen naisten ensimmäisen puolivälieräottelun voittoa 3-2 (18-25, 20-25, 25-22, 28-26, 15-13). 

Hurmos: Kontkanen, Minkkinen, Härkänen, Hiltunen, Hämäläinen, Kastarinen ja liberona Sieviläinen.
Kisko: Pohjonen, Ylä-Viteli, Määttä M, Määttä R, Koskenkorva, Kivioja ja liberona Nurro. 

1.ERÄ 

Hurmoksen naiset astelivat kentälle pimeän Urheilutalon ja savukoneiden siivittämänä. Selkeästi tyttöjä jännitti heti alkuun, lieneekö syy savukoneissa vai kauden ensimmäisessä tosipelissä, playoffeissa. Kisko otti heti alkuun emännän otteet hyvän syötön turvin ja naiset eivät päässeet omaan peliin kiinni. Tilanteessä 13-20 Kangasalan vahvistus Jalonen Kontkasen tilalle. Erä vastustajalle 18-25 kotijoukkueen hieman mailaa puristaessa.

2.ERÄ

Emmi jatkaa Jennan paikalla ja nyt kotijoukkue puolestaan ottaa parin pisteen kaulan keskitorjujien mellastaessa torjunnassa sekä hyökkäyksessä. Erikoista tässä erässä, tilanteesta 12-8 seuraavat kahdeksan palloa päättyi puolin ja toisin virheeseen ja pian oltiin tasatilanteessa 15-15. Vastustajan seitsemän kentällä olijaa näyttivät pohjoista voimaa vieden lopun oululaisille 20-25.

3.ERÄ  

Pitkä erätauko ja uusien eväiden löytäminen, miten vastustajan kenttään jäävät hyökkäykset, sen verran rautaa heidän torjunta- sekä puolustustyöskentely oli. Kuusikkoon Minkkisen tilalle Keskinen. Vierasjoukkue näytti vievän jälleen peliä, kun tilanne oli yhtäkkiä 2-7.

Hämäläinen ja Sieviläinen kestivät pommituksen kohteena paineen alla hienosti ja napsivat upeita puolustuksia. Pallorallien saattelemana tilanne 17-16. Vastustaja otti tuplavaihdon ja se oli erän käännekohta. Tilanteessa 20-16 vastustajan tuplavaihto takaisin ja sen piste-eron turvin Keskinen löi käsistä kelloon, erä kotiin 25-22. 

4. ERÄ

Minneköhän ne jalat taas jäivät pienellä erätauolla. Tasatilanne 3-3, mutta niin vaan vastustajan Määttä Mia syötti vierasjoukkueen turvallisen tuntuiseen 4-12 johtoon ennen kuin Härkänen peippasi putken poikki. Kastarinen näytti taistelutahdon ilmentymää syöttämällä vakavasta häviötilanteesta 7-15, suhteellisen paljon toivoa herättävään 14-15 tilanteeseen.

Erän paras pallo oli silti tilanteessa 11-15. Hiltunen huitoo ykköspaikalla epätoivoisesti vastustajan keskihyökkäystä yläkautta, Hämäläinen puolustaa yhdellä kädellä pussinpohjalta suoraan vastustajan puolelle, vastustaja toimittaa pallon toisesta kosketuksesta vitosnurkkaan, Hämäläinen on sielläkin ja Härkänen pamauttaa lopulta paterin keskeltä.

Loppuerä mennään tasatilanteessa ja molempien sideout pysyy varmana. Hakkuri Määttä ottaa keltaisen kortin tuulettamisesta tilanteessa 25-25. Hiltunen tekee tärkeän pisteen kakkoslaidasta torjunnan käsien kautta 27-26 ja vastustaja tekee hyökkäysvirheen. Viidenteen erään jatkopallojen kautta 28-26.

5.ERÄ

Putouksen loppusanojen sijaan, aloitetaan lauantai-iltana klo 21.00 ratkaisevin erä. Parhaimmalla lepakkovuorojen treenaajalla on selkeä etu. Heti 6-3 johto Hurmottarille Hiltusen pinnojen myötä, mutta naislentopallossa mikään ei ole varmaa. Vastustaja vaihtaa Valkosen tilalle Koskenkorvan ja hän heti kikkaili itselleen pisteen.

Kisko kuitenkin aikalisälle ja pian tilanne 8-10. Naiset kampesivat 12-11 johtoon. Lienee useampaakin peluria jännittänyt kentällä erän lopussa molemmin puolin, kun kolme syöttövirhettä nähtiin putkeen. Keskitorjujat olivat lopussa rautaa, Härkänen teki keskeltä 14-13 johdon ja Kastarinen torjui laitahyökkäyksen 15-13. Kylmät väreet, mahtavat onnen tuuletukset ja ensimmäinen puolivälierä kotiedun myötä viety 3-2. 

Ottelun parhaina palkittiin otteluisännän Verkkouutiset.fi ja Timo Elon toimesta kotijoukkueelta pelintekijä Emmi Jalonen ja kotijoukkueen vasurihakkuri Roosa Määttä. Jokainen pelaaja nosti otteitaan pelin edetessä ja kentältä huokui usko omaan tekemiseen. Vastustaja teki äärettömän hyvää työtä koko joukkueena puolustustyöskentelyssä libero Nurro johtajana. Helppoa ei tule toisesta välieräpelistä vieraskentällä.

Vartin yli yhdeksän peli ohi, ruokaa Urheilutalolla napaan ja suunta kohti Oulua. Outokummussa läpsystä vaihto bussin kanssa, kun miehet saapuivat myös voittoisalta reissultaan ja tytöt saivat yöllä laittaa pään tyynyyn Iisalmessa. Valmentaja Räsänen oli pelin jälkeen erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja koittaa saada tytöt iskuun, niin ettei kultaista erää tarvittaisi pelata. 

#yksihurmos

facebook

instagram