Otteluraportit

Raportti | Hurmos - Ducks 29.9.
30.9.2019

Vantaa Ducks kävi sunnuntaina Joensuussa ryöstöretkellä, kun Ducks löi Hurmoksen erin 3-1 (25-19, 21-25, 19-25, 24-26). Ennakkoon ei ollut tietoa joukkueiden voimasuhteista, mutta pelistä odotettiin tasaista kamppailua, jollainen pieniä ailahteluja lukuun ottamatta saatiinkin.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen osalta hyvin. Heti alussa Hurmos karkasi johtoasemaan. Torjunta- ja syöttöpeli toimivat hyvin, erä Hurmokselle 25-19.

Toiseen erään Ducks paransi omaa vastaanottoaan ja jatkoi samaa hyvää tekemistä loppupelin. Hurmoksella oli toisessa ja kolmannessa erässä hieman vaikeuksia hyökkäyspelin kanssa ja erityisesti puolustuksen jälkeisissä palloissa oli parannettavaa. Samaa mieltä oli Hurmoksen päävalmentaja Aigars Birzulis: ”Puolustuksen jälkeiset pallot vaikuttavat myös joukkueen mielentilaan. Kun näistä palloista ei saada pisteitä, se turhauttaa.”

Kolmas erä päättyi Ducksille samaan tyyliin 19-25. Neljännestä erästä saatiin sellaista lentopalloa, mitä odotettiinkin. Urheilutalon kovaääninen yleisö sai jännittää ratkaisua aina jatkopisteille asti. Nostettakoon esille myös vaihdosta tulleen Aleksi Sillanpään kylmäpäinen syöttö ratkaisupisteillä verkon kautta ässänä kenttään. Pallo pomppi valitettavasti myös vastustajalle. Koko erää kuvaavaa oli se, kuinka se päättyi vastustajan ässäsyöttöön aivan takarajalle, hurmoslaisten silmien takaa saattoi olla pitkäkin. 😉 Kuitenkin, neljäs ja ratkaiseva erä vastustajalle 24-26.

Uudistunut Hurmos antoi ottelussa väläyksiä hienoista suorituksista ja ensimmäisen erän tekeminen oli todella vahvaa. Kaikki kunnia myös hyvin pelanneelle Vantaa Ducksin joukkueelle. Ducksin riveistä Atte Kyrölä kommentoi kuinka oma peli saatiin kulkemaan erityisesti hyökkäyspelin kautta.

Hurmoksen kapteeni Tuomas Karjalaisen kommentit olivat lupaavia. ”Vaikka tappioon ei voi koskaan olla tyytyväinen, aloitus oli hyvä. --- Alkukaudesta väkisin näkyy vielä pelaamattomuus uusien kavereiden kanssa, hyviä merkkejä oli kuitenkin paljon.”

Hurmokselta tehokkain oli Matiss Gabdullins (21,+9). Myös Bjarne Huus (14,+6) ja Eugene Stuart (14,+10) vakuuttivat peliotteillaan. Varsinkin bahamalainen Stuart paukutti palloa kenttään Karjalaisen passeista hyvillä tehoilla. Vastustajan tehokkain oli Bojan Strugar kovalla 28 pisteen saldolla.

Tulevana sunnuntaina Hurmoksella on taas mahdollisuus näyttää – urheilutalolle saapuu Kokkolan Tiikerit. Koutsi Aigarsin tavoitteet joukkueelle ovat harvinaisen selkeät: ”Ensi viikonlopun tavoite on voittaa Tiikerit. Sitä tavoitetta kohti teemme töitä koko viikon.”

Sunnuntaina 6.10.2019 klo 17.00 kausi siis jatkuu toisen kotiottelun merkeissä. Jos avauspeli antoi suuntaviivoja kotiotteluiden tunnelmaan, niin meteliä mökistä ei ainakaan puutu. Tullaanhan siis sankoin joukoin sunnuntaina paikalle – lentopallo on parasta paikan päällä!

#yksihurmos

facebook

instagram