Otteluraportit

Raportti | Hurmos - Savo Volley 24.10.
25.10.2019

Torstain viikkopelissä taisteltiin Itä-Suomen herruudesta, kun Savo Volley saapui Joensuun urheilutalolle Hurmoksen kotihalliin. Kauden vahvasti aloittaneesta Savosta odotettiin kovaa vastusta ja tämä myös toteutui. Hurmos ei todellakaan helpolla kaatunut, mutta ottelu joka tapauksessa kieroille savolaisille eräpistein 1-3 (30-28, 15-25, 17-25, 23-25). Hurmoksen päävalmentaja Aigars Birzulisin analyyttiset kommentit pelistä kertoivat tarinaa ottelun kulusta:

”Pelaamme kaikki pelit hyvin, mutta toisessa ja kolmannessa erässä itseluottamus hävisi jonnekin. Tehdään jatkossa asioita harjoituksissa paremmin.”

Ottelun ensimmäinen erä alkoi tasaisena. Ajoittain Savo näytti vetävän kaulaa esimerkiksi vaihdosta syöttämään tulleen Olli-Pekka Ojansivun ässien saattelemana. Kuitenkin Hurmos sai omalla hyvällä pelillään kirittyä eron kiinni. Kuten pisteistäkin saattaa arvata, oli ensimmäinen erä äärimmäisen tiukka. 30-pisteiseksi paisunut erä päättyi kuitenkin lopulta kotijoukkueelle runsaan ja äänekkään yleisön iloksi.

Toinen ja kolmas erä oli taas aivan erilaista peliä. Hurmoksella oli ongelmia jokaisella osa-alueella ja Savo sai perustekemisellä hoidettua erät aivan liian helposti. Ensimmäisen erän taistelu hävisi jonnekin, eikä vaihtoruletillakaan saatu kirittyä pisteitä.

Viimeinen erä oli taas tutumpaa taistelua myös kotijoukkueelta. Pienillä marginaaleilla mennään ja viimeinenkin erä päättyi kahden pisteen erolla ja näin ollen koko ottelu vieraille. Vastustajan päävalmentaja Jukka Tuovinen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen:

”Tosi tyytyväinen voittoon. Hurmoksen laadukasta joukkuetta vastaan pelaaminen on varmasti kaikille joukkueille vaikea paikka.”

Hurmokselta parhaana palkittu Bahamalainen keskitorjuja Eugene Stuart kommentoi peliä seuraavasti:

”Aloitimme ensimmäisen erän hyvin. Yritimme viedä saman fiiliksen toiseen erään, mutta saaneet pidettyä otetta toisessa ja kolmannessa erässä tasaisena, sitten menetimme pelissä keskittymisen. Meidän pitää oma hyvä taso yllä koko pelin ja silloin voimme voittaa onpa verkon toisella puolella mikä tahansa joukkue.”

Hurmoksen kausi jatkuu 27 päivä Akaa Volleyn vieraana. Sarjataulukossa neljäntenä olevan Akaa Volleyn kotipeleistä ei myöskään tunnelmaa puutu, mutta päävalmentajan sanoin Hurmos lähtee otteluun tutulla tavoitteella – voitolla.

Parhaat pelaajat
Hurmos - Eugene Stuart
Savo Volley - Antti Siltala

LähiTapiolan pisteet
3 Siltala Savo
2 Määttänen Savo
1 Räsänen Hurmos

PROlibero
Ayzenberg Savo

Katso alta Ruutu Urheilun huippuhetket:

#yksihurmos

facebook

instagram