Otteluraportit

Raportti | Hurmos - Hurrikaani 11.1.
11.1.2020

Hurmos – Hurrikaani 11.1.
Joensuun Urheilutalo
0-3 (17-25, 17-25, 18-25)

Vuoden ensimmäisen ottelun lähtökohdat olivat kotijoukkueelle haasteelliset, kun kokoonpanosta sivussa olivat Ville Louhela ja Mikko Räsänen. Heidät kotijoukkueen avauksessa korvasivat Aleksi Sillanpää ja Juho Kaunisto. Myös Ville-Erik Tarkiainen oli kokoonpanossa puolikuntoisena ja liberon paikan avauksessa otti Lasse Kukkonen. Vierasjoukkue pääsi otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan.

Hurmos aloitti ottelun hyvin Petter Östvikin syöttövuorolla ja siirtyi heti johtoon 3-1. Hurmos jatkoi hyviä otteitaan ja tämä aiheutti tunteiden kuohuntaa Hurrikaani leirissä. Hurrikaani vyöryi rutiinillaan rinnalle ja ohi tilanteeseen 10-11. Tästä Hurrikaani otti muutaman pisteen karkumatkan, joka venyi kahdenkympin tienoilla jo tilanteeseen 15-20. Hurmos yritti vielä kiusata erän lopussa, mutta lopulta erän loppulukemat 25-17 olivat tylyä luettavaa kotijoukkueen kannalta. Joukkueidensa parhaat pistemiehet avauserään olivat Hurmokselta Petteri Härkönen 3/+3 ja Hurrikaanilta Sakari Mäkinen 5/+1.

Toista erää pelailtiin pitkään tasatilanteessa. Erän alussa Hurrikaanini peliä leimasi pieni huolimattomuus, joka antoi Hurmokselle eväät pelissä mukana pysymiseen. Tilanteessa 12-12 vierasjoukkue lisäsi kaasua ja siirtyi jälleen pienelle karkumatkalle, mutta kotijoukkue kampesi itsensä jälleen rinnalle. Santeri Välimaan syöttövuorolla Hurrikaani hoiti johtoaseman takaisin itselleen, eikä luopunut siitä enää. Pitkälle tauolle siirryttiin vierasjoukkueen erävoiton myötä lukemin 17-25. Toisen erän parhaat olivat Hurmokselta Bjarne Huus 2/+2 ja Hurrikaanilta Antti Ropponen 6/+3.

Pitkän tauon jälkeen Hurmos vaihtoi kuusikkoon passariksi Tuomas Karjalaisen ja toiseksi keskitorjujaksi Petter Östvikin tilalle Eugene Stuartin. Erä alkoi tasaisissa merkeissä, mutta jälleen erän puolen välin jälkeen Hurrikaani onnistui kuromaan jo perinteeksi muodostuneen kaulan kotijoukkueeseen. Molempien joukkueiden peliä sävyttivät myös kolmannessa erässä virheet ja ailahtelevaisuus. Hurrikaani otti myös tämän erän itselleen lukemin 18-25 ja koko ottelun lukemin 0-3.

Otteluisäntä Lujabetoni palkitsi parhaina Hurmokselta Juho Kauniston ja Hurrikaanilta Jesse Mäntylän.

Juho Kaunisto, Hurmos
”Vastaanoton kanssa ongelmia, puoleenväliin tasaista. Huonolla vastaanotolla vaikea hyökätä.”

Santeri Välimaa, Hurrikaani
”Tehtiin itselle vaikeaksi. Puolenväliin asti tasaista mutta saimme sitten omaa peliä kasaan ja repäistiin siitä ero.”

Aigars Birzulis, Hurmos
”Joukkueen pelaamiseen tyytyväinen. Vaikea peli, Hurrikaani on liigan paras joukkue. Lasse Kukkoselta ensimmäinen kokonainen mestaruusliigapeli. Toivottavasti saamme Lassen pelaamaan lisää myös tulevaisuudessa.”

Jussi Heino, Hurrikaani

”Samoilla linjoilla Santerin kanssa, puolenvälin jälkeen vähennettiin virheitä ja voitettiin. Vaikka tehtiin paljon virheitä, niin tulos on tottakai loistava.”

 

Parhaat pistemiehet:
Hurmos             Juho Kaunisto 8/-1
Hurrikaani        Antti Ropponen 16/+10

 

Lähitapiola-pisteet
3p Ropponen, Hurrikaani
2p Välimaa, Hurrikaani
1p Härkönen, Hurmos

 

ProLibero
Kukkonen, Hurmos

#yksihurmos

facebook

instagram