Otteluraportit

Raportti | Hurmos - Tiikerit
14.1.2020

Hurmos – Tiikerit 3-2
Yleisöä 285

Joensuun Urheilutalolla nähtiin tiistai-illassa hyvää lentopalloviihdettä. Kotijoukkue sai Ville Louhelan mukaan kokoonpanoon, mutta joutuu pärjäämään ilman vielä nilkkavammaista Mikko Räsästä.

Ensimmäiseen erään Hurmos sai hyvän startin saavuttaen selkeän johtoaseman tilanteessa 9-3. Tekemisen taso heikkeni kotijoukkueella ja Tiikerit nousivat erän puolessa välissä jo edelle. Tiikerit pitivät Hurmoksen erän loppuun asti parin pisteen takamatkalla, vieden avauserän itselleen lukemin 22-25. Molemmat joukkueet esittivät erään hyvää vastaanotto- ja hyökkäyspelaamista. Hurmoksen erää varjosti loppuerän heikko syöttöpelaaminen. Erän parhaat pistemiehet olivat Eugene Stuart 5/+4 ja Jere Mäkinen 7/+6.


Myös toiseen erään Hurmos tuli hyvällä ja rohkealla keskihyökkäyksellä, joka toikin joukkueelle pienen kaulan erän alkuun. Tiikerit kampesi itsensä erän puolessa välissä rinnalle ja muutaman pisteen karkumatkalle. Loppua kohden eräpisteet ja lopulta kotijoukkue nykäisi erän itselleen Bjarne Huusin hyvillä yksilösuorituksilla. Hurmos onnistui säilyttämään vastaanoton tason myös toisessa erässä, mutta Tiikereillä se vastaavasti heikentyi aiheuttaen ongelmia myös hyökkäyspeliin. Erän parhaat Bjarne Huus 5/+3 sekä Jiri Hänninen 6/+4. Eräpisteet 25-22 ja erät kahden erän jälkeen 1-1.


Hurmos saa myös kolmanteen erään lentävän lähdön ja johtaa 8-4 tilanteessa, kovien hyökkäyspään onnistumisten turvin. Libero Lasse Kukkonen näyttää kotiyleisölle, miten palloja on totuttu kaivamaan peliin 2-sarjasta ja tästä Urheilutalolla tykätään. Puolessavälissä tilanne tasoittuu, mutta 20 pisteen jälkeen kentällä on vain käytännössä yksi joukkue. Hurmos nakuttaa erän itselleen 25-22. Tiikerit onnistuu parantamaan omaa tekemistään edellisestä erästä. Hurmos puolestaan notkahtaa vastaanotossa ja syöttöruudussa hieman, mutta hyvä hyökkäyspeli takaa erävoiton ja tilanteeksi 2-1. Pisteitä joukkueista takoivat parhaiten Ville Louhela 6/+4 ja Jiri Hänninen 4/+1.

Neljännestä odotettiin Urheilutalolla illan viimeistä erää, mutta Tiikerit olivat toista mieltä. Erää pelattiin pitkään tasaisesti, mutta puolen välin jälkeen Tiikerit saivat kaivatun eron Hurmoksen heikon pelin avustuksella. Hurmoksen hyökkäysprosentin jäädessä tässä erässä 32%:n. Tiikerit kuittaa yhden sarjapisteen itselleen vieden erän 20-25. Tässä erässä hyvässä vireessä olivat Ville Louhela 3/+2 ja Jiri Hänninen 5/+4.


Erät 2-2 ja viidenteen molemmat joukkueet tulivat hyvin latautuneena, mutta kotiyleisön tuella ja kannustuksella hurmioitunut kotijoukkue ei antanut Tiikereiden enää raapia pisteitä itselleen. Hurmos nykäiseen selkeän johdon muutaman pallorallin jälkeen ja painelee menojaan voittoon erin 3-2. Viimeisen erään pisteitä Ville Louhela saalisti tehot 6/+1 ja Jiri Hänninen 6/+1. Erän loppulukemat 15-9.


Tiistai-illan parasta antia olivat molempien joukkueiden ajoittain rohkea hyökkäyspelaaminen sekä Hurmoksen uudet sytyttäjät Juho Kaunisto sekä keskitorjujat Stuart ja Östvik. Kokonaisuutena viihdyttävä lentopalloilta.


Raati palkitsi ottelun parhaina Hurmoksesta Eugene Stuartin (18/+13) ja Tiikereistä Anton Välimaan. Kentän pistekunkku oli tänään Tiikereiden Jiri Hänninen tehoillaan 21/+13. Prolibero-kilpailun vei nimiinsä Ville-Erik Tarkiainen.

Benjamin Montonen Kokkolan Tiikerit:

- Vähän taistelua ja puurtamista meiltä oli. Puuttui normi rentous ja pelin rullaaminen, mitä meillä yleensä on tässä ollut. Vaikean oloista oli

Päävalmentaja Mikko Keskisipilä Kokkolan Tiikerit:

- Tasaista vääntöä. Onnittelut Hurmokselle. Kyllä ne voiton tänään ansaitsivat. Olivat just ton verran parempiakuin tulos näytti. Me teimme pikkuisen tavallista enemmän virheitä. Meillä on ollut tässä pitkä pätkä, on pelattu paljon vuoden vaihteen jälkeen, matkustettu ympäri suomea. Sellainen selitys, jota en mielellään käyttäisi, mutta kyllä pelaamisessa näkyi tietynlainen väsymys. Oltiin huolimattomia. Nyt on vähän taukoa.

Päävalmentaja Aigars Birzulis Karelian Hurmos:

- Meillä on ollut pieniä ongelmia, kun Mikko on poissa. Minulle on tärkeintä, kun joukkue haluaa voittaa ja tänään se halusi. Juholta hyvä peli, paljon vastaanottoja. Lasse Kukkonen puolusti tänään todella hyvin.

Tuomas Karjalainen Karelian Hurmos:

- Tärkeä voitto, kaksi pistettä. Pisteet olivat tiukassa, 3-2. Harmittaa ekan erän hyvä startti. Itse "sössittiin" siinä. Tiikereille hävittiin vieraissa aika rumasti. onneksi kotona hoidettiin. Huomenna huilataan. Meillä on nyt vapaa viikonloppu Suomen Cupin takia. Sitten täysillä Pohjoisen reissuun. Kauniston Juho on tullut rohkeasti paikkaamaan Räsäsen Mikkoa. Pelaa ennakkoluulottomasti.

Anton Välimaa Kokkolan Tiikerit:

- Itse pelattiin huolimattomasti. Ehkä oli vähän väsymystäkin. Vähän on päästy treenaamaan. Nyt otetaan pari päivää lepoa. Loppukauden tavoitteena on voittaa kärkijoukkueita. Kyllä ollaan nyt hyvissä asemissa. Tämä peli ei sitä näyttänyt, tämä oli meiltä huono peli


Lähitapiolan-pisteet
3p Eugene Stuart, Hurmos
2p Jiri Hänninen, Tiikerit
1p Petter Östvik, Hurmos

Ottelutilasto


Ruutu-Urheilun huippuhetket -kooste

#yksihurmos

facebook

instagram