Otteluraportit

Viikonloppu Mansessa
13.10.2017

Ensinnäkin pahoittelut otteluraportin viivästymisestä. Otteluraportin viivästymiseen on mahdollisesti vaikuttanut menneenä viikonloppuna koettu kirvelevä ensimmäinen erätappio ja siitä toipuminen. Toiseksi, hyvää kannattaa kuitenkin odottaa. Seuraavaksi hieman raporttia Tampereella vietetyn viikonlopun otteluista.

 

Osa 1

Lauantaina startattiin hyvissä ajoin kauden ensimmäisiin runkosarjan vieraspeleihin. Bussi starttasi klo 6.30 Joensuun urheilutalon pihasta. Matkaa taitettiin Varkauden kautta Jyväskylään ja siitä Orituvalle lounastamaan. Eka stoppi tosin pidettiin perinteikkäästi Severillä varkaudessa. Siinä vaiheessa oli vielä monella unihiekat silmissä sillä ensimmäinen 1,5h vedettiin kuorossa pää tyynyssä. Peli paikalle Hervantaan saavuttiin noin klo 13 eli hyvissä ajoin ja ilman mitään ongelmia. Pelihän alkoi klo 15, joten pienelle reippailulle ja kahvittelulle jäi hyvin aikaa ennen ottelua. Hervannassa käyneet tietävätkin, että punatiili on siellä todellakin IN.

Peliin valmistautuessa joukkueessa vallitsi rennonletkeä ilmapiiri kuten koko kauden tähän asti. Peliin on löytynyt sopivan jämäkkä mutta rento ote ja pelaajat nauttivat kentällä olostaan. Se näkyy myös otteissa kentällä. Ensimmäiseen erään startattiin kuusikolla, passari Tume the taikuri. Yleispelaajat Allu ja Aivars. Hakkurin paikalle itse Löymäkone Louhela ja keskareiksi pikku Mikko (Räsänen) ja Mikko joka asuu Pikku-Mikon yläkerrassa eli Suomalaisen Mikko. Liberoksi asteli ”The animal” Ingars Ivanovs.

Heti pelin alusta asti saatiin peliin hyvä rytmi. Omalla syötöllä horjutettiin vastustajan vastaanottoa ja sen jälkeen torjunta puolustus pelillä jauhetaan pisteitä kerta toisensa jälkeen. Ekassa erässä palloa moukaroi kenttään laiturit vuorollaan, keskipelin vielä hakiessa uomiaan. Erä Hurmokselle 18-25.

Toinen erä oli hyvin ensimmäisen kaltainen. Keskipeliä saatiin jo pikku Mikon kautta mukaan ja jälki oli totutun tuhoisaa. Erän puolivälissä Suomalaisen Mikko tuskaili hyökkäyksensä kansa. Mikko tuli vaihtoon syöttövuoronsa jälkeen potkien juomapulloja ja sano et ei tule tänään mitään. Rajatuomaritkin seisoo jo valmiiksi lippu ylhäällä kun hänelle passi tulee.:)))  Tasaisen suorittamisen jälkeen erä Hurmokselle 19-25.

Pitkällä erä tauolla painotettiin keskittymisen tärkeyttä ja sitä et ote ei saa herpaantua vaikka pari ensimmäistä erää tulikin helposti. Samalla myös päätettiin antaa peliaikaa vaihtopelaajille, mikäli kolmas erä lähtisi hyvin liikkeelle.  Sunnuntaina oli tiedossa astetta kovempi peli, niin haluttiin lepuuttaa osaa porukkaa. Jonttu tuli kapellimestariksi ja Lasse hyppäsi liberon paikalle. Tumen ja Ingarsin siirtyessä vaihtoon. Peli rallatteli iloiseen malliin erän alusta asti ja näytti jotta riennon selkäranka oli katkeamaisillaan. 9-14 tilanteessa otettiin hyvin pelannut Allu vaihtoon ja annettiin Raidan Villelle mahdollisuus päästä näyttämään taitojaan.  Vaihto sotki sen verran omaa rytmiä jotta riento pääsi parilla syöttövuorolla ja tasoihin ja ohi. 20-20 tilanteessa oli valmentaja pakotettu ottamaan vaihto takaisin. Allun tulo kentälle taas rauhoitti joukkueen peliä ja Louhelan Ville takoi ratkaisun hetkillä tärkeitä pisteitä joukkueelle. Erä Hurmokselle  22-25 ja koko ottelu suoraan 3-0.

Pelin jälkeen oli vuorossa majoittautuminen hotelli Ilvekseen. Majoittautumisen jälkeen suunnattiin tietenkin syömään. Eväspaikaksi valikoitui perinteisesti Sticky Wingers. Stickyn kanansiivet eivät pettäneet tälläkään kertaan. Tamperehan on tunnetusti  siipien ystävien paratiisi. Vatsat pullollaan olikin hyvä suunnata takaisin hotellille lepäämään ja nauttimaan 12. Kerroksen ja hikisten pelikamojen tarjoamasta  ilmastosta. Korkeanpaikan ilmasto tarjosikin todella maittavat yöunet. Allekirjoittaneelle pitkänhuiskealle lentopalloilijalle hotellin lisävuode tarjosi ennenkokemattoman elämyksen, lisävuode oli pienellä värikynällä höystettynä lähes puoli metriä liian lyhyt. Sain tuntea kerrankin itseni pitkäksi, ai että mikä elämys itsetunnon kannalta!

Osa 2

Sunnuntai lähti liikkeelle erittäin monipuolisella ja ravitsevalla hotellin aamiaisella. Aamiaisen jälkeen suunnattiin Lempäälään ja Hakkariin aamuharjoituksiin. Aamuharjoitusten jälkeen hotellille lounaalle ja pelipalaveriin. Hotellilla saatiin pötkötellä aina klo 15 saakka. Kolmelta starttasi bussi kohta Lempäälää ja kauan odotettua ottelua Lekiä vastaan. Lekihän on 1-sarjan kestomenestyjiä ja joukkue tiedettiin todella kovaksi ja kokeneeksi. Molemmat lähtivät otteluun puhtaalla pelillä ja toinen joukkueista joutuisi poistumaan ottelusta ensimmäinen tappio niskassaan. Aigars marssitti aloitukseen saman seitsikon kuin edellisenä päivänä Aitolahtea vastaan. Avauserä oli pitkälti Lekin näytöstä ja etenkin heidän syöttönsä purivat Hurmoksen vastaanottoon murhaavasti. Erän alkupuolella pelaavaan seitsikkoon hyppäsi Raidan Ville korvaten Lekin pommituksen kohteeksi joutuneen Allun. Pehmeähihainen forssalainen tulikin ennakkoluulottomasti sisään ja pelasikin pelin vakuuttavasti loppuun asti. Ensimmäinen erä saatiin kuin saatiinkin käännettyä kotiin kiitos Pikku-Mikon (Räsäs Mikko) jäätävän syöttövuoron. Kaveri paineli omalla syötöllään meidät tasoihin pitkältä takamatkalta. Mikko esittelikin monipuolista syöttörepertuaariaan ja muilutti vastaanottoa milloin lyhyillä ja milloin kovilla hyppysyötöillä. Erä meille 22-25.Toisessa erässä onnistuttiin erän alkupuolella kuromaan pienoinen johto LeKiin, mutta niin vain kokenut joukkue kuroi eron umpeen Silpon kovilla syötöillä ja vaihdosta kentälle tulleen Paanasen Juuson monipuolisella passipelillä. Kahdenkymmenen pisteen jälkeen oltiin taas kuskin paikalla ja hyvin lähellä toisenkin erän voittamista. Lempääläläiset onnistuivat kuitenkin loppukirissään ja veivät toisen erän nimiinsä 25-23 ja näin ollen kauden ensimmäinen erätappio oli totta. Raidan Ville pääsi pariinkin otteeseen erän lopussa käyttämään tavaramerkkiään tarkkaa ja kovaa rajalyöntiä, mutta lyönnit löysivät harmillisesti kummallakin kerralla antennin. Lempääläläiset olivatkin varmasti panneet merkille Raidan millin tarkat rajalyönnit ja siirtäneet antennia pari milliä sisäänpäin. Muuta selitystä en näille harmillisille antenniin lyönneille keksi, sen verran murhaavia ja tarkkoja Villen rajalyönnit ovat tupanneet olemaan! Erät siis joka tapauksessa tasan 1-1. Pitkän tauon jälkeen LeKi väsähti hieman ja Hurmos pääsi juhlimaan laajalla rintamalla sekä 3. että 4. erässä. Kaksi viimeistä erää Hurmokselle lukemin 12-25 ja näin koko ottelu Hurmokselle 1-3.

LeKi taisteli kaksi ensimmäistä erää eläimen lailla ja oli pommittaa syötöillään ja vahvoilla hyökkäyksillään Hurmoksen maanrakoon runsaslukuisen kotiyleisönsä siivittämänä. Hurmos onnistui pelissä laajalla rintamalla, mutta esiin on nostettava kuitenkin joukkueen junioriosasto, eli Pikku-Mikko ja Ville, jotka pelasivat kumpainenkin kokonaisuudessaan huikean ottelun. Pitkä kotimatka lyheni huomattavasti ottelusta saalistetun kolmeen pisteen ja koko viikonlopun täyden pistesaaliin myötä.

 

Viime viikonlopun sää: Hurmoksellinen ja suotuista. Kanansiipien koostumus ja maku 9 !

#yksihurmos

facebook

instagram