Otteluraportit

Miehet avasivat pistepotin, naiset joutuvat odottamaan vielä
16.9.2018

Lauantaina lähdettiin aamutuimaan kohti Lempäälää ja Huittista kohti ensimmäisiä pelejä. Miehet pelasivat Lempäälän Kisaa vastaan heti viisieräisen trillerin saalistaen kaksi pistettä voittaen ottelun 2-3 (25-19, 21-25, 30-28, 14-25, 10-15). 

Ensimmäisessä erässä Lempäälän Kisa pelasi hurmiossa ja onnistui puolustuspelissään erinomaisesti, kun taas Hurmoksella ei noussut niin hyvin. Toiseen erään Aigars sekoitti vahingossa pakkaa, kun tuomareille annettu aloitusjärjestys ei pitänyt paikkansa ja pelimiehiä oli väärillä pelipaikoilla. Onneksi ei sekoittanut omaa peliä.

Jatkopalloille mennyt kolmas erä oli aikamoinen trilleri, vaikka erää johdettiin jo 21-24. Ex-sampolainen Kasper Pennanen oli onnistujista ja nosti LeKin rinnalle ja lopulta erävoittoon 30-28. Neljäs ja viides erä oli Hurmoksen selkeää hallintaa. Lopulta ensimmäisestä ottelusta saaliiksi tuli kaksi pistettä ja yksi jäi Lempäälään. Parhaana ottelusta palkittiin ”muikunkiero” Tuomas Karjalainen ja palkintoämpäristä löytyi suolapähkinöitä ja suklaata. Koko joukkue onnistui pelissä, mutta Jeff Sprayberry teki tasaisen vahvaa suorittamista, kun pääsi toiseen erään kentälle. 

Hotellin alakerran basson jytinästä johtuen yöunet jäivät hieman vajaaksi, mutta sunnuntain aamutreenien siivittämänä pojat voittivat Vammalan Lentopallon 1-3 (18-25, 25-23, 23-25, 17-25). Pääosin a-pojista koostunut kotijoukkue saattoi ehkä hieman arastella viime vuoden mestareita vastaan ja ensimmäinen erä tuli helpolla kotiin. Toista erää oltiin häviöllä pikkuisen koko ajan ja kotijoukkue syötti riskillä ja oma vastaanotto oli hakusessa. 

Kolmas erä oli toisen erän toisinto, mutta tasaisen nihkeä peli tällä kertaa meidän suuntaan. Lopulta viimeiseksi eräksi jäi ryhtiliikkeen saanut neljäs erä, joka oli selkeä alusta lähtien meille. Jälleen kerran ympäri kenttää juossut Tuomas Karjalainen pokkasi palkinnon kotiin. Suurempia kokoonpanomuutoksia ei viikonloppuna tapahtunut kuin Ville-Erik Tarkiainen pelasi lauantaina liberona ja Teemu Silventoinen sunnuntain pelissä.

- Viisi pistettä on tärkeät viikonlopun vieraspeleistä. Pelien laatu ei ollut kovin hyvää. LeKiä vastaan neljäs ja viides erä oli hyvää omaa tekemistä. VaLePa olisi pitänyt voittaa suoraan kolmessa erässä, mutta peleistä riittää parannettavaa. Syöttö, vastaanotto ja puolustuspelaaminen vaatii vielä työstämistä, Aigars kommentoi viikonlopun antia.

Naiset jäivät ilman pisteitä

Naiset jatkoivat matkaa LP Vampulan vieraaksi häviten pelin lopulta 3-1 (25-19, 25-22, 22-25, 25-21). Vähäiset kuusikkoreenit näkyivät otteissa, kun ensimmäinen erä starttasi. Vampula johti alusta lähtien hyvillä ja tarkemmilla suorituksilla. Toista erää mentiin tasaisesti loppuun asti, mutta muutamat pienet virheet lopussa vei erän vastustajalle. Pitkä erätauko, pieni mietintätauko kopissa ja kentälle jahtaamaan kauden ekaa erävoittoa. Sellainen tuli, kun virheet piti minimissä ja eri osa-alueilla teki huolellista työtä. Viimeisessä erässä vastustaja oli piilun verran parempi koko ajan ja piti pisteet kotonaan.

Pelistä mainittakoon Jennan hieno vastapallotorjunta etupassarina vastustajan kahta pelaajaa vastaan. Aliisa Kaunisto sai myös puhtaat paperit armottoman kovilla lyönneillään. Milja Hytönen palkittiin parhaana pelaajana. 

Samaisessa basson jytinässä viettivät naiset vaihtelevalla menestyksellä yöunet. Aamupalan jälkeen vierastupla jatkui liigavahvistuksilla säestetyn LP Viesti Akatemian vieraana. Ottelu päättyi kotijoukkueelle 3-1 (25-21, 22-25, 25-18, 25-16). Kotijoukkue tarjosi ensimmäistä erää runsailla virheillään meille, mutta vastattiin huutoon omilla virheillä ja ei saatu kotiin handlattua. Peli jatkui toiseen erään omilla hyvillä hyökkäysratkaisuilla ja osa-alueittain homma toimi paremmin. Vastustajan kokoonpanossa oli esimerkiksi kolme passaria ja he tekivät vaihtoja reilusti pelin tökkiessä. 

Viimeiset kaksi erää oli meiltä selkeästi huonoimpia tällä pelireissulla. Vastustaja syötöllään aiheutti vaikeuksia ja jatkopallot joutui toimittamaan liian helposti vastustajan puolelle. Keskihyökkäys toimi Aliisan ja Hannan johdolla tänään ja saimme Akatemian puolustusrintamaa hieman sekaisin. Toni Flink palkitsi parhaat pelaajat ja Hanna sai kotiinvietäväksi Finlaysonin ison pyyhkeen. 

- Tiesimme että LP Vampulan ja LP Viesti Akatemian kokoonpanossa tulisi olemaan farmisopimuksella paljon Mestaruusliigan pelaajia. Omaa peliämme pystyimme toteuttamaan lukuun ottamatta Viestin kahta viimeistä erää, jossa viikonlopun kuorma vaikutti liikaa mm. keskittymiseen. Olen kuitenkin täysin tyytyväinen viikonlopun esitykseen kokonaisuutena, sillä myös tilastojen valossa pystyimme parantamaan peliämme. 0 pistettä viikonlopun saldona kertoo, että tässä sarjassa täytyy pystyä hallitsemaan peliä ensimmäisestä pallosta viimeiseen!, naisten päävalmentaja Jani Huoponen summasi viikonlopun saldoa. 

#yksihurmos

facebook

instagram