Otteluraportit

Helppo 3-0 voitto JyLestä
23.9.2018

Pitkään odotettu ensimmäinen kotipeli sai päivänvalon sunnuntaina yhtä aikaa miesten lentismaajoukkueen MM-pelin kanssa. JyLe saapui vieraaksi Urheilutalolle ja miehet eivät kumarrelleet vastustajalle, joten kolme pistettä jäi Joensuuhun. Peli taputeltiin lukemiin 3-0 (25-14, 25-20, 25-14) vajaa puolessatoista tunnissa.

Hurmos otti ensimmäisen erän alkuun niskalenkin JyLestä. Tuomas Karjalaisen syöttövuorolla ja Mikko Räsäsen kolmella putkeen tehdyllä pisteellä tilanne oli äkkiä 5-0. Selkeä ero jatkui koko erän ajan ja Hurmoksen vastaanottohyökkäys oli terävää. Tilanne oli 14-6 Mikko Räsäsen hyvillä suorituksilla ja JyLe käytti erän toisen aikalisän. Hurmos tuli loppuerän monipuolisella hyökkäysarsenaalilla ja erä kotiin 25-14. Hyvällä syötöllä saatiin murrettua JyLen vastaanottoa ja vaikeutettua heidän hyökkäyspelaamista. 

Sama rytinä näytti jatkuvan toiseen erään, kun Ville Louhela teki kolme pistettä ensimmäisiin pisteisiin ja tilanne kotijoukkueelle 4-0. JyLe piristyi vaihtoja tehdessään ja tasoitti tilannetta. Mikko Suomalainen teki erään hyökkäyspisteitä ja johti torjuntapelaamista. Syöttövirheitä tuli toiseen erään paljon Hurmokselle ja antoi siimaa vierasjoukkueelle erän ottamiseksi haltuun. Tilanne oli lähimmillään 22-19 ja parilla vastustajan virheellä sekä hyvällä omalla puolustuspelaamisella erä kotiin 25-20.  

Kolmas erä oli ensimmäisen ja toisen erän alun toisinto, kun Tuomaksen parilla pisteellä tilanne oli nopeasti 4-0 ja JyLe käytti ensimmäisen aikalisänsä. Petteri Härkönen teki vakuuttavan ensiesiintymisensä Urheilutalolla kolmannessa erässä ja nappasi kaksi pistettä torjunnalla sekä hienolla keskihyökkäyksellä. JyLe osoitti hieman hyytymisen merkkejä ja virheitä ilmaantui herkästi. Tilanteessa 12-6 nähtiin kenties ovelin piste, kun vastustajan passari Matti Pöntinen osoitti peliälyään laittamalla pallon suoraan ensimmäisellä kosketuksella ykkösnurkkaan Hurmoksen antamasta toimituspallosta. Loppuerä oli kuitenkin selvää kauraa kotijoukkueelle ja päättyi 25-14 voitonjuhliin.

Parhaana palkittiin Hurmokselta ennakkoluulottomasti pelannut Mikko Räsänen ja JyLen vastaanottoa johtanut libero Jonne Pekkala.

- Peli oli paljon parempaa kuin viime viikonloppuna. Pidin pelaajien asenteesta ja tuloksesta. Tänään pystyin peluuttamaan kaikkia pelaajia ja se on hyvä. Peliä pitää kehittää koko ajan paremmaksi jokaisella osa-alueella. Kiitos katsojille tuesta, kommentoi päävalmentaja Aigars Birzulis pelin päätyttyä. 

Ottelutapahtumassa olevat uudet led-taulut kirkastivat heti Urheilutalon ilmettä, ehkä jopa liialtikin, joten pyritään saamaan ne kuntoon seuraaviin otteluihin, ettei häiritse liikaa pelin seuraamista. Katsojia oli paikan päällä 151. 

Ensi viikolla lauantaina pelataan Kiteellä maakuntapeli Maaningan Mahtia vastaan klo 17.00 ja sunnuntaina naiset aloittavat kotipelinsä Urheilutalolla klo 13.00 Oulun Kiskoa 

#yksihurmos

facebook

instagram