Otteluraportit

Härkäviikko päätökseen ja Hurmoksen naisille avausvoitto
14.10.2018

Hurmokset miehet jatkoivat härkäviikkoaan lauantaina Turussa TUTO Volleyn vieraana ja voitto tuli lopulta kahden ensimmäisen tappioerän jälkeen 2-3 (25-22, 25-16, 24-26, 15-25, 13-15). 

Kaksi ensimmäistä erää pelattiin tyhmillä virheillä ja vastustaja oli selkeästi valmiimpi kamppailuun. Kolmannessa erässä oli TUTOlla jo eräpallo, mutta hyvillä lopun suorituksilla erä kotiin. Neljäs erä tuli suhteellisen suurella erolla vastustajan virheillä. Viimeinen erä Hurmokselle 13-15 kiperien vaiheiden jälkeen. 

Ottelu oli osittain hakkureiden taistelu ja molemmat Ville Louhela ja Kirill Borichev palkittiin joukkueiden parhaina. Ville teki otteluun leijonamurojen voimalla tehot 31/+21. 

- Savo Volleyn voitetun pelin jälkeen oli hieman mentaaliongelmia valmistautumisessa ja TUTO pelasi hyvin etenkin kaksi ensimmäistä erää. Keskihyökkäys ei ollut kovin vahva TUTOa vastaan, kertoi päävalmentaja Aigars Birzulis. 

Sunnuntaiaamuna matkattiin Turulta Tampereelle ja Pyynikillä pelattiin jälleen viisieräinen Hurmoksen voittaen 2-3 (25-17, 25-23, 25-27, 18-25, 6-15). 

Ottelussa oli sama kaava kuin lauantain pelissä. Kaksi ensimmäistä erää kotijoukkue vei heidän omilla hyvillä suorituksilla ja eliminoi hyvin Hurmoksen pelaamista. Kolmannessa erässä Hurmos näytti sisunsa ja edettiin jatkopalloilla erävoittoon. Usko omaan tekemiseen säilyi loppuun asti erävoiton jälkeen ja loput erät tulikin selkeästi, kun jokainen osa-alue alkoi toimimaan ja hyökkäysratkaisut olivat järkeviä.

- Vaikean alun kautta karhua saatiin ärsytettyä niin, että joukkue kokosi itsensä ja teki tarvittavat pisteet, mietti joukkueenjohtajana mukana ollut Jari Leskinen Iskun pelistä. 

Naisille viikonlopusta kolme pistettä

Lauantaina miesten pelatessa TUTOa vastaan, naiset pelasivat samaan aikaan Kerttulan Liikuntahallilla Raision Urheilijoita vastaan. Raisio voitti ottelun 3-1 (25-19, 26-24, 19-25, 25-21).  

Vastustaja vei pari ensimmäistä erää omilla kovilla hyökkäysratkaisuilla. Kolmatta erää oltiin häviöllä 9-5 ja vastustajan virheiden auttamana saatiin erä selkeästi. Viimeinen erä kotijoukkueelle ja avausvoitto jäi odottamaan. Ottelun parhaina palkittiin meiltä passari Jenna Kontkanen ja vastustajalta kovaa laidasta tullut yleispelaaja Kati Nikula. 

Pelin jälkeen pidetty yhteinen palaveri tuli tarpeen ja päätös keskittyä omiin vahvuuksiin seuraavassa pelissä nousi agendalle, miten saadaan pisteitä. 

Voittamaton Rantaperkiön Isku oli päiväpelissä vastassa ja positiivisella asenteella sekä omalla tekemisellä voitto suoraan 0-3 (21-25, 22-25, 11-25). 

Kuusikkoa hieman muutettiin lauantain pelistä ja itsevarmuus omassa tekemisessä huokui joukkueesta. Kaksi ensimmäistä erää oli suhteellisen tasaista muutamia pisteputkia lukuunottamatta. Molemmilta joukkueilta nähtiin hyviä suorituksia. Viimeisessä erässä Iskun selkäranka katkesi heti ensimmäisellä aloitussyöttövuorolla. 

- Lauantaina ei pelattu omaa peliä. Sunnuntaina puolustettiin joukkueena ja kuultiin huhua Louhelan peliin valmistautumisrituaaleista, joten ajateltiin ottaa oppia häneltä, iloitsi naisten päävalmentaja Jani Huoponen. 

Ensi sunnuntaina tulee vastaan klo 17 paikallisvastustaja Joen Juju Joensuun Urheilutalolla ja heti perään tiistaina 23.10 klo 18.00 pelataan Suomen Cup -ottelu Nurmon Jymyä vastaan. Laitetaan penkit täyteen liigavastustajan tulemisen kunniaksi! 

#yksihurmos

facebook

instagram