Ajankohtaiset tiedotteet

Respecta urheilijoiden kuntoutuksen apuna
30.10.2018

Karelian Hurmoksen naisten joukkueen passari Krista Mehtonen loukkasi vasemman jalan akillesjänteensä lentopalloharjoituksissa syyskuun alussa juuri ennen Kuopion syysturnausta ja on poissa pelikentiltä tovin ajan. 

Viime kausi jäi kesken oikean jalan akillesjännevamman takia ja jalka operoitiin välittömästi Lappeenrannassa. Tällä kertaa hoito tehdään konservatiivisena eli kipsihoidolla. 

Kolmen viikon kipsihoidon jälkeen olennainen osa toimintakyvyn palauttamista on Respectalta saatu VACOped tyhjiöortoosi. Ortoosin tukevuuden, keveyden, säädettävyyden ja tyhjiöteknologian avulla saadaan jalkaan taattua paras mahdollinen istuvuus sekä raajan kevennys, jotta kuntoutuminen alkaa ja toimintakyky palautuu mahdollisimman nopeasti. 

Respecta auttaa ihmisiä saavuttamaan tavoitteensa ja tarjoaa ammattitaitoista palvelua sekä korkealaatuisia apuvälineratkaisuja täysipainoisen elämän tueksi. Laadukkaita ja tehokkaita apuvälineratkaisuja löytyy niin tukipohjallisista raajaproteeseihin kuin ortooseista kompressiotuotteisiin. 

Tyhjiöortoosia käytetään viisi viikkoa kipsihoidon jälkeen, jotta jänne saa rauhassa arpeutua. Ortoosia ei käytetä pelkästään akillesjännevammoihin vaan sitä hyödynnetään monissa nilkan ja jalkaterän vammoissa etenkin tuotteen synnyinmaassa Saksassa sekä Sveitsissä. Yli 90% nilkkamurtumien hoidoista tapahtuu Keski-Euroopassa tällä hoitomuodolla. 

Yrityksenä Respecta on terveydenhuollon ammattilaisten kumppani ja aktiivinen osa kuntoutuksen hoitoketjua. Tavoitteena on olla globaali edelläkävijä sekä lisätä ihmisten fyysistä hyvinvointia, omatoimisuutta ja liikkumiskykyä. Yritys palvelee asiakkaita vauvasta vaariin ja kohderyhmään kuuluvat myös urheilijat. Vastuullisuus on yksi heidän arvoista ja se näkyy erityisesti myös paraurheilijoiden tukemisessa. 

- Ortoosien avulla on tarkoitus palauttaa urheilijan toimintakyky, mahdollistaa lajinomainen harjoittelu, päästä jatkamaan urheilun vaatimia harjoitteita sekä saada urheilija takaisin pelikentälle turvallisesti mahdollisimman nopeasti. Tarkoitus on olla mukana vamman jälkeisessä kuntoutuksessa sekä ennaltaehkäisevässä toiminnassa esimerkiksi tukipohjallisten avulla, kertoo asiantuntija Ville Nivala Respectalta.

Viiden viikon ortoosijaksolla säädetään jalan kulmaa asteittain nilkan ballerina-asennosta kohti normaalia nolla-asentoa, jossa nilkka on 90 asteen kulmassa. Leikkaushoitoon verrattuna tämä on erittäin paljon kivuttomampi hoitomuoto ja mahdolliset riskit minimoituvat.

- Suosittelen ehdottomasti ennemmin konservatiivista eli kipsihoitoa. Jalan toimintakyky on palautunut paljon nopeammin tyhjiöortoosin avulla kuin viimeksi leikkauksen jälkeen. Turvotus poistui parissa päivässä ortoosihoidon aloittamisesta. Viime kerralla söin leikkauksen jälkeen reilun viikon verran lääkkeitä kipujen lievittämiseksi, tämä hoitomuoto on ollut täysin kivuton, mikä kuulostaakin uskomattomalta tällaisen vamman kohdalla, sanoo Krista tyytyväisenä.

Seuraava askel on ortoosin poisotto ja kuntoutus jatkuu kävelemään opettelemisella sekä akillesjännettä vahvistavilla liikkeillä. Vaaran paikat jänteen uudelleenrepeämisille ovat juuri näillä hetkillä, kun nilkka ei ole tuettuna ja ulkona ovat liukkaat kelit. 

Respectan polvitukea käyttää Milja Hytönen, joka kärsi pienen vamman polven seudulle lokakuun 21. päivä pelatussa ottelussa Joen Jujua vastaan. Vaikka Milja oli kokoonpanossa sunnuntain pelissä Helsinki Volleyta vastaan, ei polven tilanne ole paras mahdollinen. 

- Palatessani lentopallon pariin kolmannen polvileikkauksen jälkeen, pohdin polvituen hankkimista ja päädyin Respectan valikoimaan. Asiantuntija mittasi polven ympärystä ja päädyttiin nykyiseen tukeen, joka on osoittautunut hyväksi. Turvotuksen laskun jälkeen polvituki täytyi uusia ja Respectalla uusiminen onnistui muitta mutkitta kokoa pienempään. Asiakaspalvelu Joensuun pisteellä on loistavaa, toteaa Milja.


#yksihurmos

facebook

instagram