Ajankohtaiset tiedotteet

Naiset kauden parhaalla pelillä puolivälieriin!
11.3.2019

9.3.2019 klo 8.00 Urheilutalo Joensuu. Paikalle astelee joukko enemmän tai vähemmän väsyneitä tyttöjä. Päivän agenda on selvä. Kruunalla kotiin ja Klaavalla Esson baariin. Heti aamun ensimmäisistä pallon kosketuksista oli selvää, että joukkue haluaa kolikon näyttävän klaavaa.

Intensiivinen tunti aamusalilla huokui keskittyneisyyttä ja tarmoa. Treenin päälle pienet motivaatiopuheet tytöille ja sitten keskittymään päivän jännitysnäytelmään.

9.3.2019 klo 11.30 Urheilutalo Joensuu. Ilmassa on sähköä, kun joukkue saapuu hallille ja pakkautuu pukkariin vaihtamaan pelivermeitä ylleen. Kello 11.50 aloitetaan pelipalaveri, jossa kerrataan vielä poiminnat kaverin pelitavasta ja kuinka vastustajaa isketään sen kipeimpään kohtaan.

Pukkarissa hiirenhiljaista ja porukka kuuntelee keskittyneesti. Ei ole epäilyksen häivääkään siitä etteikö joukkue olisi valmis päivän otteluun. Päävalmentajan puhetuokion jälkeen Aigars lisää muutaman tarkennuksen vielä vastustajasta ja taktiikka on sinetöity.

Joukkue suorittaa erittäin keskittyneen alkulämmittelyn, jossa tarkoituksena lisätä tehoja loppua kohden siten, jotta viimeisten lyöntien jälkeen ei ole enää jumeja lyöntikädessa. Parin viikon teemana onkin ollut saada runtua pallon taakse eli sitä ns. kättä pallolle. Joukkueen pelirohkeus onkin ollut huikealla tasolla muutaman viime pelin aikana.

Klo 13.00 tuomari viheltää pelin avausvihellyksen ja ottelu pärähtää käyntiin. Joukkue on heti alusta valppaana eikä vastustajalle anneta mahdollisuutta käyttää vahvinta asettaan keskihyökkäystä.

Ensimmäinen erä etenee tasaisena aina tilanteeseen 13-13. Tämän jälkeen kotijoukkue löytää ratkaisevan heikkouden vastustajan vastaanotosta ja tulosta rupesi tulemaan. Tilanne nopeasti taululla 20-14 ja erän hallinta otettu kotijoukkueelle.

Tilanteen repeämistä ei selitä yksistään syöttökohteen löytyminen. Osansa tilanteessa on pelaajien rohkeudella toteuttaa annettua ohjetta rohkeasti. Jokainen kaivoi takataskusta parhaan mahdollisen syöttönsä juuri tärkeimmällä hetkellä, erän lopussa. Tämä oli osoitus joukkueen tämän hetkisestä henkisestä tilasta. Sille ei näytä löytyvän edes asteikoita. Ensimmäinen erä kotijoukkueelle 25-16 ilman suurempia ongelmia.

Toiseen erään starttailtiin hyvin nopeasti ainoastaan 3 minuutin tauko. Tässä vaiheessa peliä alkoi myös runsaslukuinen kotiyleisö heräillä ja osoittaa kannustusta kotijoukkueelle. 181 katsojaa alkoi myötäelää tilanteita ja välillä huutomyrskyssä oli hankalaa saada pelaajille viesti menemään kentälle, hyvä näin!

Toinen erä oli lähes kopio ensimmäisestä. Tasatilanteessa mentiin aina 12-12 tilanteeseen. Alkuerä ehkä pidettiin omalla huolimattomuudella vastustajaa mukana, sattui useampi syöttövirhe alkuerään. Lähes tulkoon silmiä räpäyttämättä tilanne oli taululla 23-13, siis täh. Mitä ihmettä joukkueelle on tapahtunut?

Silloin kun peliä pitää ruveta ratkomaan joukkue vastaa huutoon enempiä käskyttämättä. Muutama tarkentava ohje pelaajille ja tulos on taululla 25-14. Tulos ei valehtele naiset on pelannut kaksi erää parasta lentopalloa, mitä Joensuun urheilutalolla on pitkään aikaan nähty huomioiden kaikki pelit.

Kahden voitetun erän jälkeen luvassa oli pitkä tauko ja pikainen visiitti pukukopissa. Se lataus, mikä siellä huokui oven sulkeuduttua viimeisen pelaajan perässä, oli jotain, minkä pystyi käsin koskettelemaan. Oman ihon ollessa kananlihalla tunnelmasta koitin epätoivoisesti keksiä jotain ”järkevää” sanottavaa joukkueelle, ennen kuin pelaajat jo tokaisivat et lähetään kentälle pitämään lämmintä ja latausta yllä. Siis whaaaat?

Ennen epävarmasti ja ailahtelevasti esiintynyt joukkue oli omatoimisesti valmis menemään päättämän ottelun. Ei puhettakaan, jotta ”pitkän tauon” kirjousta ja hereillä oloa olisi tarvinnut korostaa. Joukkue on itse ottanut itsensä lyhyessä ajassa reppuselkäänsä ja alkanut suorittamaan asioita joita osaavat. He ovat osanneet jo kauan, nyt vain uskovat ja uskaltavat tehdä. Ilman pidempiä jorinoita kolmanteen erään.

Siinä oli muistikuvan mukaan alku ja loppu, eritoten loppu! Harvinaista siinä toki oli se jotta jouduimme käyttämään aikalisän 14-10, ehkä tämäkin vain valmentajan kokemattomuutta. Taas 30 sekuntia keskittymistä ja muistuttamista siitä, mitä ollaan tekemässä. Viisi seuraavaa palloa ja peli on ohi tilanteessa 18-11. Kolmas erä Hurmottarille 25-17 ja voiton tanssi saattoi alkaa. Voitto tarkoitti, että paikka kahdeksan parhaan joukkoon varmistui ja Kisko tulee vastaan.

Varmaa on se, että kuntopuntarin osoittaessa tätä nykyä yläviistoon, emme ole helppo vastustaja kenellekkään tässä sarjassa.

Coach kiittää ja kuittaa!

Lauantaina 16.3 klo 19.00 puolivälieräottelu naisilla Oulun Kiskoa vastaan Urheilutalolla.

#yksihurmos

facebook

instagram