Ajankohtaiset tiedotteet

Naisten ja miesten viimeiset taistelut käynnistyvät
11.4.2019

Naiset tavoittelevat kauden isointa kruunua Kuopiossa Puijo Wolleyn vieraana. Puijo Wolleylla on kaksi pistettä, Hurmoksella 4 pistettä ja Woman Volley vei kotipelit itselleen Rovaniemellä ja ansaitsi kuusi pistettä. 

Miesten joukkueen tapaan kolmen pisteen voitto lauantaina toimii kruununa kaudelle 2018-2019, saavutuksena 1-sarjan mestaruus ja mahdollisuus anoa liigapaikkaa.

Pari viikkoa sitten Joensuussa pelatussa ottelussa, kaksi ensimmäistä erää meni Puijolle Hurmoksen ihmetellessä. Oman pelaamisen löydyttyä peli saatiin venytettyä hienon Hurmos-yleisön edessä viidenteen erään. Lopputuloksena tappio 2-3 ja arvokas piste jäi Joensuuhun. 

Iltapelissä viime lauantaina Woman Volleyta vastaan voitonavaimet olivat omissa käsissä, mutta peli oli hieman lepsumpaa verrattuna kotipeliin WoVoa vastaan.

Hanna Härkänen joutui jättämään kentän ensimmäisen erän jälkeen ja hänen tilanteensa pohjevamman suhteen on odotettua lievempi. Nyt naisten joukkue pääsee täydellä kokoonpanollaan kuopiolaisten kaatoon, kun Hanna Keskinen palaa joukkueen riveihin. Sen verran jäi edellisestä kohtaamisesta hampaankoloon, että naiset ovat valmiita taistelemaan viimeiseen asti.

Tavoitteena on, että viikonlopusta tulee yhtä hurmosta. Sunnuntaina miesten pelissä on osa naisten pelaajista toivottamassa kiitokset hienosta kaudesta koko kotiyleisölle. Se, että juhlitaanko kulta- vai hopeamitaleja, on vielä arvoitus. 

Hurmoksen miehet viimeisen kerran kotiparketilla 

Mestaruusliigakarsintojen finaaliviikonloppu huipentuu Joensuun Urheilutalolla tulevana viikonloppuna. Isäntäjoukkue Karelian Hurmos kohtaa lauantaina runkosarjan nelossijaan päättäneen Kyyjärven Kyky-Betsetin ja sunnuntaina vastaan astelee liigapaikan jo varmistanut Vantaa Ducks. 

Kauden tavoitteeseen eli liigakarsintoihin yltänyt Hurmos on sarjan hännillä yhdellä pisteellä, Kykyllä kolme pistettä ja Ducks kärjessä kahdeksalla pisteellä. Hurmoksella on ainoana joukkueena kaksi peliä pelaamatta, kun muilla on vain yksi ottelu jäljellä. 

Lähtökohdat viikonlopulle ovat selkeät. Hurmoksen on voitettava lauantaina lukemin 3-0 tai 3-1 liigapaikan anomisen varmistuessa. Voittolukemat 3-2 jättää panoksia sunnuntain kamppailuun, jolloin Hurmoksen on saatava enemmän kuin yksi piste. 

- Ymmärrämme viikonlopun merkityksen erittäin hyvin joukkueen sisällä. Se tuo paljon vastuuta, mutta emme halua sen sotkevan peliä, tuumii päävalmentaja Aigars Birzulis. 

Kauden toinen tavoite on nousta liigaan vuoden takaisen pettymyksen jälkeen. Runkosarjassa Hurmos poistui Kykyä vastaan kentiltä voittajana. Liigakarsinnan ensimmäisenä viikonloppuna Kyky onnistui voittamaan Hurmoksen miehet kotikentällään suoraan 3-0, kun Teemu Silventoinen ja Fred Musoni eivät olleet silloin pelikuntoisia. 

- Kyky on tällä hetkellä vastustajana erittäin varteenotettava, jonka osoittaa heidän voitot LeKistä, Iskusta sekä meistä. Heillä ei ole paljon heikkoja kohtia, joten on vaikea taistella heitä vastaan, jatkaa Birzulis pohdintaa kauden tärkeästä päätöksestä.

Lauantaina kaikki paukut on jätettävä lentopallokentälle tavoitteiden saamiseksi.

- Meidän tehtävänä on näyttää parasta suorituskykyä, joka johtaa parhaaseen lopputulokseen. Tulossa on mielenkiintoinen viikonloppu ja se vaatii hieman onnea. Emme ole ainoita, jotka taistelevat voitosta, miettii Birzulis vastustajistaan.

Viime viikonloppuna Hurmos pääsi pelaamaan koko rosterillaan Vantaa Ducksia vastaan poikkeuksellisesti Töölön Kisahallissa järjestetyssä ottelussa. Pääkaupunkiseudulta kotiin viemisinä tuli elintärkeä piste, joka voi ratkaista 1-sarjan mestaruuden kohtalon lauantaina. Tason nousu Kykyn ja Ducksin otteluiden välillä oli huomattava.

-Emme ole vielä miettineet ankkajoukkuetta, koska lauantain jälkeen tiedämme tilanteen. Sunnuntaina on tarkoitus jatkaa hyvää pelaamista, Birzulis kertoo.

Kaksi parasta joukkuetta saa mahdollisuuden anoa liigapaikkaa kaudelle 2019-2020.

Lauantaina 13.4 klo 17 miehet vs Kyky-Betset. Otteluisäntä Lujatalo Oy.

Sunnuntaina 14.4 klo 15 miehet vs Vantaa Ducks. Otteluisäntä Katsastus Kovalainen Oy.

#yksihurmos

facebook

instagram