Ajankohtaiset tiedotteet

Viimeistä viedään, kun Etta saapuu vieraaksi Urheilutalolle
13.3.2020

Sunnuntaina on aika ratkoa playoff-paikat lentopallon mestaruusliigan viimeisessä runkosarjaottelussa Karelian Hurmoksen ja Oulun Ettan välillä. Lentopalloliiton ohjeistuksen mukaan ottelu pelataan tyhjille katsomoille Suomen hallituksen koronavirukseen liittyvien ohjeistusten mukaisesti. Sarjatoiminta on pysäytetty toistaiseksi, mutta keskiviikkona 18.3. jatkotoimenpiteistä ohjeistetaan lisää.

Itse ottelun asetelmiin. Kyseinen peli määrittelee viime kädessä halutun viimeisen playoff-paikan kohtalon. Tällä hetkellä Hurmos on sarjataulukossa kahdeksantena pisteen edellä Ettaa, mutta Oululaisilla on lauantaina mahdollisuus ryöstää pisteet Savo-Volleyltä vaikka se ei kellekään joukkueelle tällä kaudella helppoa ole ollut. Joka tapauksessa, sunnuntaina puhtaalla 3-0 voitolla kumpi tahansa joukkue on sarjataulukossa kahdeksantena ratkaisevasti viivan yläpuolella.

Lisämausteen peliin tuo se, ettei yleisöä paikalla ole. Joukkueille tilanne vaikuttaa varmasti jollain tapaa henkiseen lataukseen kun yleisön tukea ei olekaan. Onneksi ottelua voi seurata fanikameran välityksellä. Edellinen kohtaaminen Oulussa päättyi Ettan voittoon. Hurmos kuitenkin välissä sai väännettyä itselleen tärkeän taisteluvoiton Raision Loimusta. Ville Louhelan johdolla nousu kahden erän takamatkalta antoi itseluottamusta ja tärkeää kokemusta pelata ilman yleisöä.

Hurmoksen suurin taakka lepää tutusti hakkuri Ville Louhelan harteilla, tulitukea laitaan hän saa Mikko Räsäseltä ja Bjarne Huusilta. Ettan ehdoton tähti on yleispelaaja Jan Helenius, joka valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Ettan tasainen joukkue taistelee kuitenkin joka osa-alueella Hurmoksen kanssa. Etukäteen ennakkosuosikkia on mahdotonta sanoa, sarjataulukossa paikat ovat vaihdelleet jatkuvasti ja henkisellä valmistautumisella on suuri merkitys tärkeään otteluun.

Valitettavasti paikan päällä ei ole taistelua mahdollista seurata, mutta fanikameran kautta tunnelmaan kannattaa virittäytyä kotikatsomoissa sunnuntaina 15.3. kello 17 alkaen.

#yksihurmos

facebook

instagram