Ajankohtaiset tiedotteet

Hurmoksen uusi päävalmentaja saapuu Valepasta
27.3.2020

Karelian Hurmos on tehnyt sopimuksen Vammalan Lentopallon organisaatiossa vaikuttaneen Matti Alatalon kanssa.Matti Alatalo

Alatalo toimi viime kauden edustusjoukkueen apuvalmentajana Janne Kangaskokon aisaparina. Lisäksi Alatalo valmensi Valepan 1-sarjajoukkuetta ja toimi akatemian valmentajana. Alatalon sopimus on kolmivuotinen.


Hurmos ei jäänyt toimettomaksi, vaikka korona keskeytti kauden ennenaikaisesti. Uuden päävalmentajan etsimiseksi on tehty töitä seurassa jo usean viikon ajan.
"Oli jo jouluna tiedossa, ettei Aigars jatka Joensuussa. Niinpä päätimme ryhtyä kartoittamaan uusia vaihtoehtoja pikimmiten", tuumaa urheilutoimenjohtaja Marko Räsänen.

Helpolta kartoitustyö ei kuitenkaan alkuun vaikuttanut.

"Toiveissa oli nuori, kunnianhimoinen ja urallaan eteenpäin pyrkivä valmentaja. Saimme vihiä Matista ja jo ensimmäiset keskustelut vakuuttivat meidät. Matin kanssa oli alusta pitäen samansuuntaiset ajatukset tulevasta. Lisäksi Matin mentoreina hänen urallaan toimineilta tahoilta tuli pelkästään positiivista palautetta. Lopulta sopimusneuvottelut etenivät ripeää tahtia ja joukkueen rakentelu on jo käynnissä", kertaa Räsänen.

Matilla oli vielä voimassaoleva sopimus Valepan kanssa, mutta seura osoitti reilua urheiluhenkeä mahdollistaakseen Matin siirtymisen suurempiin haasteisiin. "Nöyrä kiitos tästä Vammalan suuntaan", tuumaa Räsänen.

Valepa toivottaa Matille menestystä uusiin haasteisiin. Matti on tehnyt erittäin hyvää työtä valmentajana niin VaLePassa kuin myös Lentopallolinjalla. Valmennettavilta on tullut runsaasti hyvää palautetta Matin hyvin valmistelluista treeneistä sekä pelaajien käsittelystä. Siksi ei ole ihme, että häntä ollaan viemässä suurempiin ympyröihin. VaLePa kiittää kuluneesta kaudesta ja toivottaa kaikkea hyvää valmentajan uralla tästä eteenpäin. Koskaan ei tiedä, jos tiet kohtaavat jossain kohtaa.

Alatalo innokkaana uuden haasteen edessä. "Tulen Joensuuhun toteuttamaan pitkäaikaista haavettani toimia päävalmentajana miesten liigassa. Minulla on paljon uusia ideoita, joita haluan päästä toteuttamaan lentopallon parissa. On hienoa, että Hurmos antaa minulle mahdollisuuden."

Alatalo uskoo, että jatkossa urheilutalolla tullaan näkemään viihdyttävää ja mukaansatempaavaa pelaamista.

Joukkueen rakentaminen aloitettu
Tulevan kauden joukkueen rakentaminen on aloitettu yhteistyössä uuden valmentajan kanssa. Tarkoituksena on koota nuori ja hyvin harjoitteleva joukkue. Lähtökohta on panostaa kotimaisuuteen ja tavoitteena on saada joukkue kasaan vielä huhtikuun aikana.

"Tarkoitus on rakentaa joukkue, jolla taistellaan tosissaan menestyksestä 2-3 vuoden päästä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että maltillisella budjetilla mennään. Panostamme hyvien harjoitteluolosuhteiden luomiseen. Matti tuntee hyvin Suomen tulevat tähdet, onhan hän ollut mukana maajoukkuenuorten valmennuksessa", tuumaa Räsänen.


#yksihurmos

facebook

instagram