Ajankohtaiset tiedotteet

Hurmoksen staff vahvistuu ja nuori Härkönen pelaajistoon
10.7.2018

Päävalmentaja Aigars Birzulis teki kahden vuoden jatkosopimuksen valmennuksen puolella, fysiikkavalmennukseen tulee mukaan Jani Huoponen ja miesten kuudes sopimuspelaaja on Savonlinnan juniori Petteri Härkönen.

Keväällä tiedotettiin jo Aigarsin jatkosta Karjalaisen puolella, kuitenkin iloinen yllätys on, että Aigars jää kahdeksi vuodeksi Joensuuhun! Aigars on aiheuttanut posiitivista pöhinää Hurmoksen sisällä vuoden ajan ja kielimuuri vaan pienenee. Kahden vuoden päästä Aigars kommunikoi kenties karjala-latvia -sekoituksella. Aigars ottaa roolia miesten valmennuksen ohella myös naisten joukkueen puolella ja luo vahvaa harjoittelukulttuuria. Aigarsilla on kokemusta tyttöjen valmennuksesta Latviassa, mutta suomalaiset tytöt tuo uuden haasteen mukanaan. 

Vuosi takana ja melkein liiganousu keväällä, mikä sai sinut jatkamaan kahden vuoden ajan Hurmoksen riveissä?
- Pidän Joensuusta paikkana ja täällä on hyvät harjoittelumahdollisuudet. Olen iloinen, että voin työskennellä Hurmoksen kanssa seuraavinakin kausina ja työ on mielenkiintoinen. Seuralta löytyy selkeät tavoitteet, joita tavoitellaan ja joiden mukaan toimitaan.

 

Mitä odotat tulevalta kaudelta?
- Ensimmäinen kausi valmentajana Hurmoksessa on takana, joten tiedän, mikä on sarjojen ja lentopallon taso Suomessa. Tiedän myös pelaajien tason, ja se auttaa minua olemaan parempi seuraavilla kausilla, Ensi kausi on vaikeampi, koska ei ole ulkomaalaisia vahvistuksia (vielä) ja työskentelen suomalaisten kanssa. Tulevalla kaudella on 13 joukkuetta miesten ja naisten sarjassa ja meillä on paljon uusia pelaajia ringissä. Tilanne on varmasti sama muissakin joukkueissa ja tuo haasteita kaikille.Tiedän työni sekä tavoitteeni. Työstämme teambuildingiä ahkerasti ja aloitamme pallon kanssa vasta elokuussa.

Käyt täällä Joensuussa kesällä parin viikon välein, mitä mieltä olet meidän uuden fysiikkavalmennuksen puolesta?
- Aloitimme kesäkuussa Jani Huoposen fysiikkaohjelmilla, ja se on hyvä. Jokaisen pelaajan tarvitsee tehdä töitä kovemmin pärjätäkseen tulevalla kaudella.

Pääset naisten joukkueen messiin tulevalla kaudella, onko mitä mielen päällä naisten suhteen?
- Naisten joukkueen kanssa työskentelen pari kertaa viikossa, kun miesten joukkueen puolelta pääsen mukaan. Teemme yhteistyötä Marko Räsäsen kanssa valmennuksen puolella. Olen seurannut naisten joukkueen tekemisiä viime kaudella ja muutamme hieman taktista kokonaiskuvaa. Haaste on kaikille, että saamme homman toimimaan. Mielenkiintoista päästä työskentelemään naisten ja miesten kanssa, ja saa nähdä mitkä on tulokset. Latviassa olen tehnyt hommia tyttöjen kanssa, mutta Suomessa tämä on uusi juttu. Olen valmis uuteen kauteen ja let’s do it!

 

Fysiikkavalmennukseen tulee mukaan Reima Venheen ohelle lentopallo-oppinsa Mäntyharjulla saanut 26-vuotias Jani Huoponen. Jani Huoponen työskentelee pääsääntöisesti Lahdessa tavoitteellisten urheilijoiden parissa ja on perehtynyt laajalti toiminnalliseen harjoitteluun. Hurmos sopii tähän tavoitteelliseen joukkoon kuin lentopallot pallokoriin. Janin tarkoituksena on urheilijan kehittäminen kokonaisvaltaisesti niin psyykkisesti kuin fyysisesti.

Miten päädyit Hurmoksen mukaan?
- Laitettiin Räsäsen Markon selkää kuntoon ja keskusteluissa löytyi yhteinen sävel pelaajien fyysisen valmennuksen tiimoilta. Minulla ja Hurmoksella löytyy sama päämäärä sekä arvot urheilijan ja joukkueen kehittämisessä. Ihmisläheisenä valmentajana tahdon, että tunnen urheilijani muutenkin kuin fyysisten ominaisuuksien kautta.

Reima Venhe on työstänyt fysiikka-asioita täällä lentopalloilijoiden kanssa viimeiset vuodet, miten teette yhteistyötä Reiman kanssa?
- Tulemme tekemään tiivistä yhteistyötä Reiman kanssa, jolloin pystytään reagoimaan nopeasti urheilijan tilanteisiin läpi kauden. Keskitymme tällä kaudelle erityisesti urheilijan palautumiseen ja entistä laadukkaampaan harjoitteluun. Reiman rooli olisi hyvin paljon pelaajien palautumisen seuraamista. 

Hommia on tehty kesäkuusta lähtien, miltä on näyttänyt tekeminen näin alkuun?
- Yhteistyö seuran kanssa on toiminut moitteettomasti ja urheilijat ovat tähän mennessä tehneet työnsä paremmin kuin hyvin. Olen positiivisesti yllättynyt kuinka paljon Karelian Hurmoksessa halutaan tehdä töitä pelaajiensa eteen. Uskon että minun ja valmennusryhmän sekä seuran yhteiset arvot urheilijoita kohtaan tuovat varmasti hedelmällisen matkan joensuulaisessa lentopallossa. 

Mitä sinun työnkuvaan on kuulunut tällä alkutaipaleella?
- Työnkuvaani kuuluu pelaajien fyysisen kunnon kehittäminen. Valmennukseni perusta rakentuu urheilijan kokemuksista, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Ensi töikseni olemme keskustelleet jokaisen urheilijan kanssa heidän taustoistaan ja omista tuntemuksistaan urheilijana. Jokaisella on omat tavoitteensa urheilijana, joita kohti pyritään. Yhteisten keskustelujen pohjalta olen luonut jokaiselle oman henkilökohtaisen ohjelman ja välitavoitteet, jotka pyritään saavuttamaan kauden aikana. Alamme työstämään tätä kokonaisuutta heinäkuusta lähtien. 

Asut Lahdessa, miten hyvin pystyt yhdistää toimintasi Joensuussa?
- Uskon että välimatkani Joensuuhun ei ole ongelma. Käyn aina kuin mahdollista tapaamassa urheilijoitani. Vaikka luotankin pelaajiin täällä, niin valmentajana pyrin normaalisti olemaan aina läsnä kun harjoitellaan. Luotankin täysin Karelian Hurmoksen valmennusryhmään ja tiivis kommunikointi varmistaa pikaisetkin muutokset pelaajan harjoitusohjelmiin. Tyylini on hyvin ihmisläheistä, jolloin pelaajat voivat aina pyytää apua kun sitä tarvitsevat Se kuuluu työhöni.

 

Vihdoin miesten pelaajarintamallekin saadaan uusia nimiä, kun Petteri Härkönen saapuu Hurmoksen keskitorjujatrioon Savonlinnasta. 20-vuotiaalla Petterillä on pituutta huimat 197 cm.

Savonlinnassa pelasit pari viime kautta East Volleyssa, miten oikein eksyit Joensuun seuduille ja tuleeko yhtään ikävä Savonlinnaa?
- Tulen Joensuuhun nyt opiskelemaan metsätalousinsinööriksi, joten ikäni Savonlinnassa asuneena maisemat hieman muuttuu. Varmasti tulee Savonlinnaa ikävä ja toivon, että Eastikin pärjää hyvin vielä jatkossa.

Pelasit ykkössarjaa Enonkosken Pyrinnössä ennen East Volleyta, millä fiiliksissä tulevaan kauteen? Ja miksi #yksihurmos?
- Henkilökohtaisesti fiilikset on hyvä, on kiva palata ykkössarjaan ja päästä kilpailemaan pelipaikasta. Hurmokseen tulin siksi, koska seuralla on puitteet kunnossa ja potentiaalia mennä liigaankiin asti. 

Onko Hurmoksen pelaajat entuudestaan tuttuja ja miltä meidän Aigars vaikuttaa?
- Pelaajia tiedän pelkästään nimeltä eli uusia tuttavuuksia ovat kaikki. Aigars vaikuttaa oikein mukavalta, ja uskon, että valmentajana hän on varsinainen velho!

Marko, kerro sinä kommentit Petteristä näin lopuksi.
- Petteri on nuori ja lahjakas keskipelaaja. Aigars saa varmasti koulittua pojasta hyvän pelimiehen. Erittäin kehityskelpoinen ja hyvä lisä joukkueeseen.

Tervetuloa Hurmoksen matkaan Jani ja Petteri! Kiva myös, että Aigarsikin päätti jatkaa. 


#yksihurmos

facebook

instagram