Otteluraportti: Karelian Hurmos – Hurrikaani Loimaa

Otteluraportti 20.10.2024 Karelian Hurmos – Hurrikaani Loimaa

2-3 (25-16, 23-25,25-22, 23-25, 9-15)

Erä 1:

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa tunnelmissa. Pian Hurmos kuitenkin näytti, kuinka kova harjoitus on tuottanut tulosta!
Erä olikin Hurmoksen hallussa aika pitkälti alusta loppuun asti ja näytti ettei Hurmosta pysäyttäisi mikään. Hyökkäys ja syöttö kulki hienosti ja erän edetessä, myös torjuntapeli alkoi toimia hyvin. Tämä painosti Hurrikaanin käyttämään molemmat aikalisänsä sekä koittamaan saada kentälle uutta ilmettä useiden vaihtojen avulla. Tämä ei kuitenkaan tuottanut Hurrikaanille haluttua tulosta ja erä päättyi Fernandezin hyökkäyspisteeseen lukemin 25-16.

Erä 2:

Toinen erä alkoi Hurrikaanin ässä syötöllä ja siihen perään torjunta pisteellä. Hurmos ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan kiri rinnalle ja ohi. Hurrikaanin pitkät syöttöputket kuitenkin tasoittivat tilanteen äkkiä ja pakottivat Hurmoksen ottamaan ensimmäisen aikalisän tilanteessa 7-11. Välillä Hurmos pääsi erään mukaan mutta Hurrikaani palautti pelin hallinnan kerta toisensa jälkeen itselleen. Hurmos ei tästä kuitenkaan lannistunut ja tunnelma hallissa oli kuumanakin kuumempi ja nähtiimpä erän lopussa keltainen korttikin!
Toisen erän loppupuolella Hurmos viihdytti katsojiaan Atte Rissasen hienoilla torjunnoilla niin keskeltä kuin laidastakin. Tämä ei kuitenkaan aivan riittänyt ja erä päättyi Hurrikaanin voittoon 23-25.

Erä 3:

Kolmannen erän alku alkoi taas tasaisissa merkeissä mutta erän hieman edetessä Hurrikaani alkoi kasvattaa etumatkaansa. Hurmos kuitenkin piti päänsä ja taisteli. Erän edetessä Hurmos alkoi taas löytämään omaa peliään ja pisteitä kenttään takoi niin Hakkuri Ivan Fernandez kuin yleispelaaja Ben Harringtonkin. Unohtamatta tietenkään keskitorjujiemme hienoja torjuntoja. Taistelu oli kovaa ja tunnelma katossaan. Erä tosiaan oli Hurmoksen otteessa. Tämä pakotti vastustajan vaihtamaan uutta verta kentälle useampaankin otteeseen. Tämä vaikutti aluksi toimivan, mutta Fernandez ja Harrington viimeistelivät erän Hurmokselle lukemin 25-22.

Erä 4:

Neljänteen erään lähdettiin taistelutahto korkealla ja pelin loppu mielessä. Hurrikaani oli kuitenkin pelissä mukana samalla asenteella ja Hurrikaanin Häyrinen sekä Rahko takoivat palloa kenttään piste toisensa jälkeen niin hyökkäyksillä kuin vaikeilla syötöilläkin. Erä Hurmoksen ja Hurrikaanin välillä kasvoi kasvamistaan ja valmentaja Daryl Tay:n täytyi keksiä jotain muuta aikalisien ollessa käytetyt. Tilanteessa 10-19 kentälle saapuivatkin Henri Strengell ( pois Ivan Fernandez) ja Niklas Björlin (pois Niko Haapakoski). Tämä toi joukkueeseen uutta puhtia ja pisteitä sateli niin laidasta kuin keskeltäkin. Hurrikaani kuitenkin pääsi kokeilemaan erä katkoa Hollandsin ässä syötön saattelemana. Hurmos ei kuitenkaan vielä ollut valmis päättämään erää. Järnvallin tehtyä pisteen, syöttöruutuun asteli Niklas Björlin. Vaikka paineet nuorella pelaajalla olivat varmasti kovat vastustajan olevan eräpallossa, ei se näkynyt Björlinin suorituksessa kuin positiivisella tavalla! Nuori hakkuri lupaus syötti vaikeita syöttöjä toisensa perään tehden mm. Kaksi ässä syöttöä. Lopulta erän kuitenkin ratkaisi Hurrikaani Loimaan Väinö Rahko ja erä päättyi 23-25.

Erä 5:

Viidenteen erään lähdettiin jännittyneessä tunnelmissa ja toiveikkaana ensimmäisestä voitosta. Taistelu oli erittäin kovaa, mutta Hurrikaanin tasainen ja virheettömämpi ote ratkaisi erän Hurrikaanille 9-15.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli kauden mielenkiintoisimpia ja tunnelma Urheilutalolla oli uskomaton. Hurmos näyttäisi viimein löytäneen itsensä ja tekeminen oli tänään sen mukaista. Voiton tahto näkyi ja hyvä asenne säilyi läpi ottelun niin pelaajien kuin kotiyleisönkin keskuudessa.

Parhaina pelaajina palkittiin Karelian Hurmoksen Ben Harrington ja Hurrikaani Loimaan Matthew West.